Je lacht je rot: de lelijkste designspullen ooit

Vrije tijd door Michelle Habets

Oordopjes die lijken op slakken, een kreeft als motor, een bieropener met een piemel erop en een nagelknipper als oorbel. Als we je zouden vertellen dat deze producten echt bestaan, zou je ons voor gek verklaren. Toch zijn de bovengenoemde designs echte producten. Say what now? Twee vrienden verzamelen op het Instagram-account uglydesign de lelijkste designs. En wij geven toe: lelijk zijn ze zeker!

Lees ook: Heb je een liedje in je hoofd? Zo kom je er vanaf

Opleiding

De twee vrienden Janos en Sébastien leerden elkaar in 2013, tijdens een designopleiding, kennen. Tijdens een beurs zagen de jongens een badkuip die tot stoel was omgebouwd. Ze vonden dit hilarisch (geef ze eens ongelijk) en begonnen meer lelijke designs te zoeken. De twee besloten foto's te maken van de 'mislukte' producten en deze te posten op een gezamelijk Instagramaccount.

Populair

En met succes! Het account heeft al meer dan 140.000 volgers en er komt een boek aan. Ook zijn de vrienden bezig met het organiseren van shows, beurzen en workshops. “We willen een alternatieve esthetiek laten zien dan andere Instagram-curators die bijna allemaal hetzelfde delen. Onze lelijke ontwerpen zoeken we tussen meubels, mode, decoratie, gadgets en architectuur. Meestal geïnspireerd door lichaamsdelen, dieren of iconische monumenten,” vertellen ze aan het blad i-D. Ook zijn Janos en Sébastien anders gaan kijken naar de 'lelijke' producten. “Langzaam beginnen we onderscheid te zien in deze afschuwelijke esthetiek, we zien het nu niet langer als iets negatief of minderwaardig". 

 

Pop that beer 🍻

Een bericht gedeeld door Uglydesign (@uglydesign) op

 

Just like in business, you have to take risks to get noticed

Een bericht gedeeld door Uglydesign (@uglydesign) op

 

In the Lobster game 👌

Een bericht gedeeld door Uglydesign (@uglydesign) op

 

Slobbery plugs

Een bericht gedeeld door Uglydesign (@uglydesign) op

Lees ook: 10 x Grappige Whatsapp berichten