Lifestyle / Eten
Eten

Makkelijke en gezonde fruit-smoothie voor een frisse start van je dag

Probeer je gezonder te leven, maar lukt dat gewoon niet altijd even goed? Dan is het slim om de dag te beginnen met een frisse start. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezonde groene smoothie. Hoewel de kant-en-klare varianten vaak boordevol toegevoegde suikers zitten, heb je daar geen last van wanneer je er zelf eentje maakt. En guess what? Dat is makkelijker dan je denkt.

Smoothie

Lees ook: Yum! Zo maak je zelf de lekkerste avocado frietjes

Gouden tips voor een goede start

Slaak je direct al een diepe zucht als je denkt aan een ochtendritueel waarbij je zelf met de blender in de weer moet? Grote kans dat je het óf veel te groot maakt in je hoofd óf het jezelf al die tijd simpelweg veel te moeilijk hebt gemaakt. Want je hoeft niet dertig stukken fruit te pellen, snijden of hakken. Integendeel zelfs, want fruit zit boordevol suiker, dus teveel is überhaupt geen goed plan.

Hoe het beter en vooral slimmer kan? Gooi een gepelde handsinaasappel, een banaan en een handje spinazie in de blender en klaar is kees. Je hebt een heerlijk verfrissende groene smoothie en direct een frisse start van de dag. TIP: pel je sinaasappel en banaan van tevoren en vries de boel in. Niet alleen hoef je de boel in de ochtend enkel in de blender de mikken, ook krijgt je smoothie meer structuur. Win-win, dus! 

Bevroren fruit

Gesproken over bevroren fruit: je kunt ook kiezen voor fruit uit het vriesvak in de supermarkt. Makkelijk, goedkoop en langer houdbaar dan vers fruit. Bijvoorbeeld 125 gram bevroren bosvruchten, die je samen met 150ml melk en vier eetlepels yoghurt in de blender gooit. Beetje honing erbij en tadaaa, je hebt een heerlijke bosvruchten-smoothie. Kind kan de was doen.

Ben je op zoek naar een fijne blender om je ochtend goed te beginnen? De blenders van Bartscher zijn ontzettend fijn in gebruik en hakken elk bevroren fruit in mootjes. 

Lees ook: Rollende Keukens Amsterdam 9 t/m 13 mei 2018: Alles wat je moet weten