Klaar met Facebook? Hyves is officieel terug in een nieuw jasje

Media door Laura

Krabbelen, ::dancing banana::, Jan Paparazzi en 'glitterplaatjes': het kan allemaal weer dagelijkse kost zijn! Hyves is officieel terug van weggeweest. Alles is exact hetzelfde, behalve één dingetje.

hyves hyven

Lees ook: Je Facebook-account verwijderen maar je foto's en berichten bewaren: dat doe je zo

Bye Facebook

Zo'n zeven jaar geleden werd Facebook gedoopt tot het nieuwe Hyves. Miljoenen Nederlandse gebruikers lieten hun krabbeltjes voor wat ze waren en werden Team Facebook. Hyves werd omgebouwd tot een spelletjessite en dat was het einde van de hype. Doorgespoeld naar 2018, zijn we Facebook weer beu, maar we gaan niet door naar een gloednieuw social media. Nee, hoor. We gaan weer met zijn allen Hyven!

hyven

Privacyschandaal

Door het privacyschandaal van Facebook kwamen bij veel Nederlanders allerlei nostaligsche verlangens boven naar hun eerste social media-platform: Hyves. De gebeden werden verhoord en Hyves is terug! Alles is exact hetzelfde als toen je het platform verliet. Alleen de URL is anders: Hyven.nl.

 

hyven hyves

Onbekende makers

Weet wel: wie achter de reïncarnatie van Hyves/Hyven zit, is niet bekend. Het is in ieder geval niet TMG, die momenteel eigenaar is van het eerste Hyves-platform. "Begin 2017 hadden we het idee om het oude hyves van Hollandsche bodem in een nieuw jasje te stoppen", schrijven de makers op de website. "We hebben hier destijds veel plezier in gehad maar is uiteindelijk op de plank beland. Sinds de afgelopen maand is Facebook onder vuur komen te liggen en verschenen er overal berichten en pogingen dat het fenomenale Hyves terug moest komen, prima.. we hadden toevallig nog wat liggen!" . Hoe ze precies aan de oude Hyves-codes en informatie komen is niet bekend. Wel schrijven ze in de privacyverklaring dat ze "gegevens niet met derden delen". Dat is dan wel weer mooi!

Reacties

Twitter stroomt vol met positieve reacties. Veel mensen hebben al gelijk een nieuw Hyves-account aangemaakt. Als je geluk hebt, is je oude account bewaard gebleven. Heerlijk toch, die trip down memory lane?

Lees ook: 10 x Grappige Whatsapp berichten