Deze zeven alcoholische drankjes zijn het slechtst voor je huid

Gezicht door Roos

Ben je van plan vandaag een borrel op Wim-Lex te drinken? Bedenk dan eerst even of je de komende dagen nog iets belangrijks hebt staan. Want hoewel we inmiddels wel weten dat alcohol slecht is voor je lichaam, hebben verschillende drankjes wel een ander effect op je huid. Van slecht tot slechter tot allerslechtst: deze zeven drankjes zijn het slechtst voor je huid. Choose 'em wisely!

Lees ook: Hik! In deze Nederlandse steden wonen de grootste zuipschuiten

7. Tequila

In dit rijtje is tequila nog het beste om te drinken. Er zit namelijk relatief weinig suiker in, waardoor je minder puist-uitbraken op je gezicht kunt verwachten dan bij de overige zes in dit rijtje. Toch kun je het zout beter even laten staan, want dan heb je minder kans op een bonkende kater. 

6. Bier

Hoewel ze in de Middeleeuwen dachten dat bier beter was dan water, is dit fabeltje inmiddels wel de kop in gedrukt. In dit rijtje bungelt het goudgele goedje gelukkig ergens onderaan, maar het verradelijke met bier is: je drinkt er teveel van. En dat is wél funest voor je huid. Verwacht uitdroging, pukkels en een bonkende kater.

5. Gin en wodka

Een middenmootje zijn de gin-tonics en wodka-limes. In deze drank zitten geen congeneren, een gifstof dat ontstaat bij het produceren van alcohol. Dus dat is mooi! Maar zorg ervoor dat je wel kiest voor 'gezonde' mixdrankjes zoals tonic en lime, want dan zul je je huid het meeste sparen. Frisdrank is het begin van het einde, want dat zit bomvol suiker en daar houdt je huid niet van. 

Lees ook: Deze Heineken-reclame ligt onder vuur wegens racisme

4. Witte wijn

Nu komen we in de dangerzone. Velen kennen de verschrikkelijke witte wijn-kater wel, waarbij je kop uit elkaar knalt je tong voelt als een uitgedroogde spons. Dat komt omdat er veel suiker in wijn zit, wat sterk bijdraagt aan huidveroudering en celafbraak. In tegenstelling tot bier, waar nog antioxidanten in zitten met een gezondheidsvoordeel, is er aan wijn helaas geen enkel gezondheidsvoordeel te benoemen. Behalve dat het zo lekker is. 

3. Mojito's

Bang voor rimpels? Dan raden we je aan om flinke afstand te bewaren tussen een mojito en je mond. De gouden regel voor alcohol en je huid is: blijf zo ver mogelijk uit te buurt van suiker. En in mojito zit suiker, veel suiker. Dit zorgt voor een onrustige huid en op de lange termijn een snellere huidveroudering.

2. Margharita

Gelukkig een drankje waar je er niet dagelijks vijf van achterover klokt. En dat is maar goed ook, want de margharita is vreselijk voor je huid. De gevaarlijke combi van zout en suiker is funest. Althans, de volgende dag. Denk aan: opgeblazen gezicht en snellere huidveroudering op de lange termijn. Dus: when life gives you lemons, dan maak je dus géén margharita.

1. Rode wijn

Neeeee, niet rode wijn! Helaas wel. Hoewel bewezen is dat een glas rode wijn goed is voor hard- en vaatziektes, is het killing voor je huid. Over het algemeen zorgt alcohol ervoor dat je bloedvaten wijder worden. Dat zorgt ook voor de rode vlekken in je gezicht de volgende dag. En helaas, rode wijn is de grootste boosdoener op dat gebied. Dus als je liever geen rode vlekken op je gezicht wil tijdens een avondje stappen en een dag daarna, kun je rode wijn beter even laten staan.

Lees ook: Niet leuk! Wijn is een van de grootste boosdoeners bij rimpels

via GIPHY

Beeld: iStockphoto