Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

De leukste dingen om te doen tijdens Koningsnacht Amsterdam 2018

Hoera! Op 27 april mogen we weer met zijn allen massaal de straat op om de verjaardag van Willy te vieren. Maar in al dit feestgedruis zouden we bijna vergeten dat de avond ervoor een minstens zo groot festijn is. Tijdens Koningsnacht op 26 april is er namelijk ook meer dan genoeg leuks te beleven, bijvoorbeeld in Amsterdam. Hieronder de leukste feestjes en evenementen tijdens Koningsnacht Amsterdam.

Twee dagen feest

Traditiegetrouw wordt de leukste feestdag van het jaar over twee dagen uitgesmeerd, zodat we extra lang kunnen genieten van Willy’s 51ste verjaardag. Iedereen die er graag vroeg bij is kan de avond van tevoren al los tijdens Koningsnacht Amsterdam. In de hoofdstad worden namelijk verschillende oranje evenementen georganiseerd en is er voor ieder wat wils.

Koningsnacht Amsterdam: Buiten

Zo kun je op Koningsnacht Amsterdam richting de Noordermarkt, waar Patrick Verheij & Friends met rock ’n rollband Vezpa op een groot podium een feestje bouwt. Ook op de Nieuwmarkt wordt Koningsnacht Amsterdam gevierd bij café Fonteyn met de beste rock ’n roll hits uit de jaren 60 en 70. Ben je meer fan van urban? Ga dan naar Café Le Patron op de Vijzelgracht, waar het traditiegetrouw weer bomvol zal zijn tijdens het straatfeest voor de deur. Verder kun je tijdens Koningsnacht Amsterdam ook terecht op het Amstelveld voor The Royal NeL Session waar vanaf 17:00 verschillende funk-, soul- en jazzartiesten optreden.

Koningsnacht Amsterdam: Binnen

Geen zin om buiten te staan en duik je liever een club in om de voetjes van de vloer te dansen? Dat kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Club Air voor Tiktak Kingsnight Amsterdam, Bitterzoet voor Friendzone x Koningsnacht Amsterdam of de Chicago Social Club voor Rewind Amsterdam Kingsnight Special.

Begint het al te kriebelen? En het beste nieuws is: Je bent de dag erna vrij, dus niets staat een mooie avond nu nog in de weg!

Lees ook: De leukste dingen om te doen op Koningsdag 2018