Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

De leukste dingen om te doen op Koningsdag 2018

Op vrijdag 27 april mogen we weer. Dan kleurt het hele land oranje om gezamelijk de verjaardag van de koning te vieren op Koningsdag. Er is zoveel te doen, dat je door de bomen bijna het bos niet meer ziet. Dus wat te doen op Koningsdag? Geen paniek, wij hebben de leukste dingen op een rijtje gezet.

Lees ook: ZeBlundert: dit zijn jullie gênantste blunders op Koningsdag

Wat te doen op Koningsdag

De Koningsdag datum veranderde van 30 naar 27 april toen Willem Alexander koning werd. Dit is namelijk zijn verjaardag. En die verjaardag moet natuurlijk groots gevierd worden. Het maakt niet uit waar je woont, want er is overal wel wat te doen op Koningsdag.

In meerdere steden is er wat te doen op Koningsdag, zo zijn er een aantal officiële Koningsdagfeesten door het hele land. Denk aan Loveland van Oranje Festival, Oranjebloesem, Oranjebitter, Kingsland Festival, Nassau Festival en Urban Music Festival Kingsday. 

Amsterdam

Heb je niet zo’n zin in een groots evenement waarvoor je een kaartje moet kopen? Geen zorgen, er is ook elders wat te doen op Koningsdag. Zo is er genoeg leuks te beleven in Amsterdam. Ga bijvoorbeeld met een boot de grachten op of wandel door de stad langs het gezellige feestgedruis. Overal op straat zijn rommelmarkten en muziek. 

Lees ook: Vijf tips voor een regenachtige Koningsdag

Brabant

Ook zuidelijker is wat te doen op Koningsdag. Zo worden in Breda verschillende evenementen georganiseerd zoals vrijmarkten, kinderoptochten en grote muziekfestivals zoals De Helden van Oranje. Ook in Eindhoven is met meer dan 200.000 bezoekers tot een van de grootste Koningsdagsteden van Nederland benoemd met overal wel wat te doen op Koningsdag.

Groningen

Wil je Willy’s verjaardag dit jaar met niemand minder vieren dan de jarige Job zelf? Dan moet je naar Groningen, want daar zal het koningspaar dit jaar zelf aanwezig zijn. In de hele stad kun je genieten van leuke evenementen voor jong en oud, zoals spelactiviteiten, kinderdisco’s en een vrijmarkt. 

Lees ook: De origineelste ideeën voor een themafeest