Onderzocht: zijn mannen óf vrouwen gelukkiger als single?

Relaties door Redactie Ze.nl

Gelukkig zijn én toch 'alleen' zijn, anno 2020 vinden we dat gelukkig doodnormaal. Een relatie is geen voorwaarde voor geluk, maar kan natuurlijk wel een rol spelen. Lexa deed onderzoek naar het geluksgevoel van singles in Nederland. En wat bleek... ze zijn heel happy, maar een relatie past wel in het toekomstplaatje.

Lees ook: Uitgetinderd? Op deze website vind je wél je nieuwe liefde

Meest happy single

Zowel Nederlandse single mannen als vrouwen zijn dik tevreden met hun vrijgezelle bestaan. Gemiddeld geven ze hun leven een 7,2. De meest 'happy single' woont in de stad, is jonger dan 30 jaar, heeft één keer per maand een afspraakje en is een halfjaar tot jaar vrijgezel. 

Vooral opmerkelijk is de uitkomst dat 33% van de kersverse single mannen hun leven een onvoldoende geeft. Bij vrouwen is dit slechts 10%. 

Voordelen van single zijn

Ook werd er gevraagd naar de mooiste kanten van vrijgezel zijn. Driekwart van de mannen vond het fijn om meer tijd te hebben voor hobby's, 56% houdt ervan dat hij niet hoeft te overleggen en 24% profiteert graag van de vrijheid om meerdere bedpartners te hebben.

Voor 70% de vrouwen was het beste voordeel dat ze geen rekening hoeft te houden met een andere agenda. Ook zelfstandig zijn (64%) en kunnen flirten met wie je wil (26%) bevielen goed.

via GIPHY

Maar dat geluk is voor veel maar van korte duur... Toch geeft 65% aan dat hij of zij gelukkiger zou zijn met een partner in crime.

 

Lees ook: 6 x Netflix-series en films om in the mood te komen