Bizar: Zó groot is de kans dat jij vreemdgaat

Relaties door Chloe

In de ideale wereld is er niemand die ooit van een ander walletje zou eten. Helaas leven we hier niet in en komt vreemdgaan dus regelmatig voor. En denk je dat jou dat nooit zou overkomen? Think again. Want de kans dat ook jij een keer een misstap maakt is behoorlijk groot.

kans vreemdgaatLees ook: Zoveel kans van slagen heeft je relatie na vreemdgaan

Zo groot is de kans

Hoewel de meeste denken dat de kans dat iemand vreemdgaat zo rond de 42 procent ligt, valt het in de realiteit zwaar tegen. De kans dat iemand vreemdgaat in een relatie is namelijk, niet schrikken, 76 procent blijkt uit onderzoek. Dus hoewel zo’n 92 procent roept dat zij nooit vreemd zullen gaan, liegen de cijfers er niet om.

Wat is vreemdgaan?

Nou is deze 76 procent natuurlijk een schrikwekkend aantal. Je zou bijna de hoop in de liefde opgeven, maar don’t worry. Dit betekent niet dat deze 76 procent allemaal de lakens met een ander heeft gedeeld. Vreemdgaan betekent voor iedereen wat anders. Het ligt er maar net aan wat jullie afspraken zijn en waar je grenzen liggen. Voor de één begint vreemdgaan al bij appen, terwijl de ander het pas echt vreemdgaan vindt als de grote daad is verricht. Wat vreemdgaan is, kan dus behoorlijk uiteenlopen. 

Mannen vs. vrouwen

Hoewel mannen er eerder om bekend staan om vreemd te gaan, kunnen wij vrouwen er ook wat van. Mannen en vrouwen gaan namelijk even vaak vreemd. Ook leeftijd zegt weinig. Het speekwoord ‘Je wilde haren verliezen’ komt dus op losse schroeven te staan. De redenen waarom mannen en vrouwen vreemdgaan zijn echter wel verschillend. Mannen gaan eerder vreemd om lust, wat dus niet betekent dat zij niet in een goede relatie zitten. Vrouwen daarentegen gaan eerder vreemd omdat zij iets missen in hun relatie. 

Hoe dan ook, om je relatie te laten slagen zal je hard moeten werken. Want ook als jij wel bij die 76 procent hoort, betekent dat voor je relatie niet direct einde oefening.

 

Lees ook: Dit zijn de meest gebruikte smoesjes door mensen die vreemdgaan