Seks & relaties / Relaties
Relaties

Waarom je nooit bevriend moet blijven met je ex

‘Het ligt niet aan jou, maar aan mij’ en ‘We blijven wel vrienden, hè?’ Het zijn woorden die de pijn van een break-up wat kunnen verzachten. Toch is het niet zo verstandig om je ex-lover nog zo’n grote rol te laten spelen in je leven.
 
Ondanks dat jullie er beiden achter staan om de relatie te beëindigen, zit de pijn nog diep. Om de breuk wat minder definitief te maken, spreken jullie af om gewoon vrienden te blijven. Maar of dat nou wel zo verstandig is? Dit is waarom je nooit vrienden moet blijven met je ex.


Never go back
Als jullie je aan het einde van de relatie sowieso meer gedroegen als vrienden dan lovers dan lijkt het een logische stap om vrienden te blijven, maar de kans om dan terug te vallen is erg groot. Het is niet voor niets uitgegaan, dus waarom zou je elkaar terug willen? Realiseer je goed waar de grens ligt. Een potje hot and steamy met je ex? Eén dronken avondje is all it takes.
 
Acceptatie
Een innige vriendschap met je laatste boyfriend staat je acceptatie van de break-up in de weg. Je zal het een keer moeten gaan verwerken, want eigenlijk stel je dat op deze manier gewoon even uit. Jullie zien elkaar nog zo regelmatig dat het lijkt alsof er niets is veranderd. Het enige verschil met een relatie is waarschijnlijk dat je niet meer met elkaar tussen de lakens ligt. Of moet je soms iets opbiechten?


 
Nieuwe liefde
Wanneer je je ex-lover bent gaan rekenen tot je vaste vriendenkring belemmert je dat om een nieuwe liefde te vinden. Je ex is immers nog steeds in je leven dus misschien wil je hem helemaal niet kwetsen door je aan een andere vent te binden. Als je dan toch een nieuwe kerel hebt gevonden blijf je hem waarschijnlijk vergelijken met je ex, dat is voor niemand goed... En wat nu als de relatie met je nieuwe vlam serieuzer wordt? Stel je hem dan ook voor aan je ex? Jaloerse blikken van beide partijen gegarandeerd...

 
Move on
Blijf je friends met je ex dan is het moeilijk om hem echt los te laten. Als je hem maar blijft zien en leuke dingen blijft doen dan word je ook herinnerd aan de leuke kanten van zijn persoonlijkheid. Blijven afspreken gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat je hem verschrikkelijk gaat missen als je lover. Alle irritante dingen aan hem waarom je het hebt, uitgemaakt vergeet je spontaan. Ga verder met je leven, you know better.
 
Heb jij nog steeds (vriendschappelijke) gevoelens voor je ex-lover?