Herkenbare momenten voor vrouwen met bindingsangst

Relaties door Elsemieke

Wanneer je denkt aan later verschijnt er niet direct een beeld van huisje, boompje, beestje op je netvlies. Nee hoor, ‘later’ ben jij net met je honderdste scharrel op een tropisch eiland het leven aan het vieren. Woohoo!
 
Je vriendinnen zijn het inmiddels wel gewend dat jouw relaties nooit langer duren dan een paar maanden en je van de ene scharrel naar de andere hopt. Je familie krijgt al helemaal zelden een nieuwe vlam te zien en denkt nog steeds dat je lesbisch bent. Geeft allemaal niks, je laat ze graag in die waan. Yep, jij hebt bindingsangst!


Je stelt het telkens maar weer uit om zijn ouders te ontmoeten. Jullie zijn al een hele poos aan het daten en het wordt al pretty serious, maar je moet er nog niet aan denken om zijn familie te meeten. Zoals het nu gaat is het ook hartstikke prima, is jouw motto.

Je vindt de serieuze relaties van al je vriendinnen supersaai. Hoe kun je überhaupt zo leven?!

Hetzelfde geldt voor je familie. Wanneer een oom of tante naar je naar je nieuwe vlam vraagt, zeg je altijd: ‘ja ach, het is niet zo serieus hoor’. Je maakt het express minder dan dat het eigenlijk is, want uitspreken dat het official is maakt je nerveus.
 

 
Na een aantal maanden daten met een leuke vent begin je alweer te verlangen naar je leven als vogelvrije single. Toen was alles ook gewoon veel beter! Kon je nog lekker tot diep in de nacht stappen en erop los flirten met die leuke barman. 
 
Het idee van trouwen benauwd je. De gedachte dat je je hele leven met dezelfde vent moet doorbrengen maakt je doodsbenauwd. 
 
Je wil graag moeder worden, maar ziet jezelf dat veel makkelijker alleen doen. Heb je geen kerel voor nodig. Zei er iemand spermadonor?!


 
Je lijst waaraan een potentiele lover moet voldoen is ellendelang. Misschien omdat je op die manier toch nooit een geschikte kandidaat zal vinden. Jij scharrelt liever met de ene na de andere jongen, lekker kortstondig en makkelijk.
 
Je ziet je werk als het allerbelangrijkst in je leven. Strong woman als je bent sta je altijd paraat om extra bij te springen. Je baas is de eerste die jou belt als hij in de knoop zit.

Je stelt het zo lang mogelijk uit om aan je vriendinnen te vertellen dat de relatie met die leuke vent nu echt officieel is, voor het geval het weer uitgaat. Want ja, dat het een keer uitgaat is voor jou niet meer dan logisch.

Betrap jij jezelf weleens op een benauwd gevoel als het op je relatie aankomt?