5 redenen waarom je nog steeds single bent

Relaties door Kimberly
All the single ladies, now put your hands up! Nou liever niet. Het liefst steek je die handen uit de mouw en doe je wat aan jouw vrijgezellenbestaan. Wij geven je 5 redenen waarom je tot op heden een niet-meer-zo’n-happy-single bent.
 
Sjaak afhaak
Het gaat lekker in Tinder-land en ook op Lexa scoor je hoog. Matches overstromen en piloot Dennis is overduidelijk geïnteresseerd in je. Avondenlang chatten jullie over werk, hobby’s en passies. Zelfs de details des levens komen aan het licht; zijn favoriete avondeten, andijviestamppot met doorgebakken spekjes, jouw grootste dateblunder en zelfs Dennis’ schoenmaat wordt uitvoerig besproken. Jullie hebben het beregezellig samen, totdat Dennis vraagt ‘of jullie een keer samen een drankje gaan doen’. Een drankje?! Maar... wat als-ie tegenvalt in het echt? Of jullie elkaar niks te melden hebben?! Uit pure paniek stuur je hem dat je het de aankomende tijd te druk hebt, maar als Dennis aangeeft dat-ie nog wel eventjes kan wachten, biecht je het maar op. “Ik heb een vriend”, bluf je terwijl je semi-huilend, all by yourself, naast je uitgedroogde Bonsai zit. Doei Dennis! 
 

Te kieskeurig
Wachtend in een cafeetje slurp je langzaam van je koffie verkeerd. Zenuwachtig voor je date ben je niet, je hebt er immers al vier opzitten deze maand. Bij binnenkomst van Mark (in het groen) check je zijn houding, en ook zijn eerste indruk is goedgekeurd. Totdat jouw blik op zijn schoenen valt. Zijn dat... Timberlands?! Oh getverderrie. Met een licht opgetrokken neus neem je nog een slokje van je koffie en bedenk je je wat voor soort kalknagels meneer in kwestie wel niet moet hebben met zulke zuurstofdichte schoenen. Terwijl het gesprek vordert over zijn passie voor koken, valt jou nog iets op. Heeft-ie nou een... unibrow?! En zodra hij uitbundig vertelt over de kunst van het experimenteren met kruiden, kan jij enkel nog staren naar die drie stugge sprieten tussen zijn wenkbrauwen. Juk.
 
Het boerengat 
Het stekkie der single bevindt zich in Bork. En Bork bevindt zich ergens tussen een aantal koeienvlaaien en een stel grazende schapen. Ken je Bork niet? Houden zo. Jij vindt het een pittoresk plaatsje en bovendien liggen hier je roots, anderen betitelen het als een boerengat. Alhoewel je het wel graag zou willen, date je eigenlijk niet of nauwelijks. Hoe dat komt? Meer mensen dan jouw vriendenkring – die nog steeds bestaat uit dezelfde personen als op de basisschool – ken je eigenlijk niet, en om nou te daten met boer Jan en te praten over de koetjes en kalfjes (letterlijk én figuurlijk) zie je niet zo zitten. Tja, je woont nou eenmaal niet in het bruisende Amsterdam waar je kunt kiezen uit talloze verschillende mannen. Misschien moet je dat toch maar eens gaan overwegen… 


Bindingsangst
Jouw first love, die dus blijkbaar niet jouw endless love was, heeft jouw hart gebroken. In honderdduizend stukjes. Dagenlang blèrde jij mee met films als The Notebook en zat je in je snuggie op de bank met je twee beste vrienden: Ben en Jerry. Een drama was het, en om deze ellende in het vervolg te voorkomen waag je je liever niet meer aan een man. Mocht je al een vlam op het oog hebben, dan is het vaak een onbereikbaar type, waardoor het toch niks kan worden - wel zo veilig. Bij het woord 'relatie' krijg jij al de kriebels, en zodra hij begint over 'of jullie nu wat hebben of niet', verkies jij het hazenpad. Je hebt een tikkeltje last van bindingsangst. Keep it in ieder geval in mind dat niet elke man hetzelfde is. En dat er naast die rotte appels, ook heus een aantal sappige Elstars zitten. 
 
Single smoesjes 
Túúrlijk heeft jouw vrijgezellenbestaan voordelen en is het best oké om in je uppie te wonen. Ja, je mag onbeperkt scheten laten en knoflook eten as much as you like. Maar om nou als schetende, knoflooketende vrouw alleen oud te worden, is misschien niet helemaal de bedoeling. En ja, je hebt het druk. Ben je niet op het werk, dan ben je wel bij vriendinnen, en sla je geen balletje op het tennisveld dan ga je wel aan de slag met je verfpalet. Dus tijd voor een vent? Ho maar! Bovendien ben jij van mening dat je geen man nodig hebt om gelukkig te zijn. Je kan prima je eigen boontjes doppen en hebt alle vrijheid van de wereld. Maar, zeg eens eerlijk, stiekem zou je het best leuk vinden als er wat testosteron in huis verkeert. Iemand met wie je alles kan delen, waarbij je helemaal jezelf kan zijn, en die jou door dik en dun zal steunen... Dus, bye bye singlesmoesjes en hello een leuke vent! 
 
Waarom ben jij nog steeds single denk je?