Georgia's buik zat vol tumoren: 'Ik was zo opgeblazen dat ik zwanger leek'

Psyche & spiritualiteit door Laura

De 23-jarige Georgia was een gelukkige en gezonde jonge vrouw toen ze in 2016 opeens hevige pijnen kreeg. Ze ging wekelijks met de klachten bij artsen langs, maar geen een wist wat haar mankeerde. "Op een bepaald moment was ik zo opgeblazen dat ik zwanger leek", aldus Georgia. Na maanden met de pijnscheuten geleefd te hebben, bleek uit een scan eindelijk wat haar scheelde. Haar buikholte zag zwart van de tumoren.

georgia tumor

Lees ook: Het zoontje van Anne (42) had zware epilepsie: 'Mijn kind was een schim van zichzelf'

Tussen haar oren

Geen enkele arts die ze had bezocht, had een link naar kanker gelegd. Zo kreeg ze van één medicijnen voor maagzweren en haar eigen huisarts vroeg of de pijn misschien tussen haar oren zat. De scan die ze in mei 2017 kreeg, bracht eindelijk duidelijkheid. "Toen werd meteen duidelijk dat het serieus was", vertelt de Australische in een interview. Op de foto's was te zien hoe haar hele onderbuik was vergeven van de tumoren. "Ze dachten dat ik het weekend niet zou overleven: dat ik zou sterven voor de resultaten van de biopsie werden vrijgegeven." 

Agressieve kanker

Georgia bleek aan het Burkitt-lymfoom te lijden, een zeer agressieve en snelgroeiende vorm van lymfeklierkanker. De ziekte had tumoren veroorzaakt in haar milt, lever en longen. Het nieuws kwam keihard aan: "Ik denk dat ik maar één keer gehuild heb, toen ik het aan mijn ouders vertelde. Het drong gewoon niet door."

Om tegen de ziekte te vechten, onderging ze een agressieve behandeling. Drie maanden lang kreeg ze elke dag chemotherapie en injecties in haar ruggenmerg. Hierna begon Georgia begon zich steeds beter te voelen. Ze is niet meer in levensgevaar en de ziekte is nu in remissie.

 

Excited about the pretty sky and everything else. 💓

Een bericht gedeeld door Being Brave🎗 (@georgiamclennan) op

Toekomstdroom

Op Instagram vertelt Georgia openhartig over haar strijd tegen de kanker. Ze gebruikt het platform ook om geld in te zamelen voor patiëntenvervoer en comfortabele stoelen voor chemotherapie. In de toekomst droomt Georgia van een baan als verpleegster op de oncologie-afdeling. "Ik denk dat ik mensen steun kan bieden en dat ik goed zal begrijpen wat ze meemaken. Ik geloof dat je positieve energie moet uitstralen, en dat je die dan terugkrijgt als het nodig is."

 

Love you all so much 💕

Een bericht gedeeld door Being Brave🎗 (@georgiamclennan) op

Lees ook: Maria (23) werd gehandicapt nadat haar ex een auto-ongeluk veroorzaakte

Bron: DailyMirror