Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Deze plekjes zou je elke dag moeten schoonmaken (+ Win method schoonmaakpakket)

Om de boel lekker fris en fruitig te houden in je casa, zou je elke dag wat aan de schoonmaak moeten doen. Wat?! Elke dag? Bacteriën, vuil, haren en stof bouwen elke dag razendsnel op. Jakkes! Gelukkig kost het je dagelijks maar een paar minuutjes om de boel op te kuisen, dus het is zo gepiept. Wij vertellen je welke smoezelige plekjes elke dag een doekje mogen.

schoonmaken elke dag

Mobiele telefoon

Op de gemiddelde telefoon wonen meer bacteriën dan op de wc-bril. Geen wonder, want tegenwoordig zijn onze handen spreekwoordelijk vastgeplakt aan die dingen. Haal dagelijks een speciaal schoonmaakdoekje over je geliefde mobieltje om onder andere huidirritatie of griep te voorkomen.

Vaatdoekjes

Na 24 uur krioelen er al zo'n 4 miljard bacteriën in gebruikte vaatdoekjes. Deze mogen na één dag dus linea recta de prullenbak óf de wasmachine in. 

Koffiezetapparaat

Afgekoelde koffie trekt een hoop bacteriën aan. Als je deze niet goed schoonschrobt, komen ze terecht in je nieuwe pot pleur. Gatver!

Fornuis

Niet alleen is het hygiënischer, ook ziet je hele keuken er meteen schoner en rustiger uit. Maak er een gewoonte van om een paar uur na het avondeten een sopje over je fornuis te halen.

De eettafels in huis

Vooral met kinderen in huis kunnen tafels waar gegeten en gedronken wordt binnen no time plakken. Dat gaat vlekken en aankoeken. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker je het schoon krijgt. Neem deze elke avond even af.

Onderkant van je handtas

Jazeker, we maken onze handtas veel te weinig schoon. Sterker nog, de meeste vrouwen halen nooit een schoonmaakdoekje door of over hun tas. Ga maar eens na hoe vies de onderkant dan werkelijk is. Je zet je tas continu op de vuile grond en vervolgens weer op je schoot of misschien haal je je hand er wel over waarmee je vervolgens je gezicht aanraakt. Brrrr. 

method limited edition

Win method

Ken je method al? Het is de crème de la crème onder de schoonmaakmerken. Duurzaam, ecologisch, natuurlijke ingrediënten en ook nog prachtig vormgegeven. Nu zit method in een nóg hipper, metallic limited edition jasje. Ook de geur van de schoonmaakmiddelen is natuurlijk verrukkelijk: pomelo, een vleugje citroen en marinetoetsen, fressia en amber en tot slot afgewerkt met roze peperkorrels. Als dát niet chic klinkt...  Daar krijg je gewoon schoonmaakdrift van!

De shiny limited edition lijn maakt haar debuut exclusief bij Albert Heijn en is verkrijgbaar vanaf februari 2018. Prijzen: allesreiniger (€3,99) en afwasmiddel (€3,49).

En het mooiste is... Ze kunnen van jou zijn. Wij mogen 3 limited edition pakketten van method weggeven met het afwasmiddel, allesreiniger, handschuim en handzeep van de metallic reeks.. Vul het formulier hieronder in om kans te maken.

Lees ook: Deze 6 verrassende voorwerpen kan je schoonmaken in de vaatwasser