Dit zijn de meest opvallende schoonheidsidealen in de wereld

Beauty door Michelle Habets

'Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden' is in Nederland een welbekend begrip als het gaat om schoonheid. Toch geldt dit niet overal in de wereld. Wist je bijvoorbeeld dat blauwe lippen prachtig worden gevonden bij de Maori-stam? En dat terwijl wij de term 'blauwbekken' gebruiken als we buiten in de kou staan te wachten. Dit en nog veel meer bijzondere schoonheidsidealen vind je hieronder.  

Lees ook: Op deze dag van de week ben je het minst knap

1. Een maatje meer

Iedere week zwoegen in de sportschool, een bijpassend dieet volgen en gezond eten. Deze dingen zijn in een paar Afrikaanse landen totaal overbodig. Daar is het juist onaantrekkelijk om slank te zijn. Say whaaat?  Ja echt waar. Mannen zijn daar opzoek naar vrouwen die wat meer vet hebben. Sommige vrouwen gaan voordat ze gaan trouwen naar een ‘fattening’ hut om daar zo veel mogelijk aan te komen!

2. Blauwbekken 

Loop jij ook zo te blauwbekken van de kou deze week? Dan is het misschien een idee om je aan te sluiten bij de Maori-stam. Daar vinden ze het prachtig als vrouwen blauwe lippen hebben. Het is dan ook zeker niet raar als vrouwen massaal hun lippen blauw laten tatoeëren.

3. Pleistertje plakken

Wij Nederlanders plakken meestal alleen pleisters op als we een wondje hebben, maar in Iran denken ze hier toch anders over. Hier worden jaarlijks zo'n 60.000 neuscorrecties uitgevoerd, waarvan de meeste bij vrouwen, en zij zijn hier vaak zo trots op dat ze de pleister laten zitten. Soms wel twee (!) jaar lang. Ook vrouwen die geen neuscorrectie hebben gedaan plakken een pleister. In Iran is het namelijk een statussymbool.

4. Ode aan de bleekscheten

Iedere zomer proberen we weer een mooi bruin vakantiekleurtje te bemachtigen. De een is gezegend met een goudbruine teint en de ander blijft zo wit als een melkfles. Val je in de laatste categorie? Misschien kun je overwegen naar Japan te emigreren. Een bleke huid is in dit Aziatische land namelijk een echt schoonheidsideaal. De Japanners halen alles uit de kast om hun huid zo wit mogelijk te maken. Zo gebruiken zij uitwerpselen van nachtegalen (Oguiso no fun) om op hun gezicht te smeren en deze zo wit mogelijk te maken. Wanneer je dit mengsel regelmatig gebruikt wordt de huid gebleekt en dat is precies wat zij willen.

Lees ook: Helft van de Nederlandse vrouwen knijpt met liefde de puistjes van partner uit