Voor de luxepoes: Zó krijg je moeiteloos een upgrade naar businessclass

Reizen door Michelle Habets

Veel Nederlanders houden ervan om zo veel mogelijk geld te besparen. Zeker als het gaat om de 'extra' uitgaves, staan zij vooraan in de rij om iets voor minder geld te krijgen. Daarom is een gratis upgrade naar de businessclass altijd welkom! Wij hebben hier een lijst met dé tips hoe je gratis een upgrade kunt krijgen naar de businessclass.

Lees ook: Dit zijn de meest bijzondere vakantiebestemmingen in 2018

Ken je mensen!

Denk eens goed na, misschien heb je mensen in jouw omgeving die bij een luchtvaartmaatschappij werken? Of misschien kennen mensen uit jouw omgeving weer mensen die bij een luchtvaartmaatschappij werken? Vraag aan hen wat jouw kansen zijn om gemakkelijk up te graden. 

Loyaliteit wordt beloond

Luchtvaartmaatschappijen houden van trouwe passagiers. Boek daarom via de website van de vliegmaatschappij. Zo hoeft de maatschappij geen geld te betalen aan de websites die vliegtickets verkopen. Om nog meer loyaliteit te tonen, kun je je aanmelden voor een frequent flyer-programma. Ook al ben je geen Gold Member, loyale passagiers worden als eerst naar voren geroepen als het gaat om upgrades. 

Zomervakanties

De businessclass is vaak gevuld met echte zakenreizigers, maar in de zomer krijgen luchtvaartmaatschappijen deze nauwelijks vol. Er zijn dan dus genoeg stoelen over. Je kans op een upgrade is dus groter in de zomer, maar ook tijdens feestdagen zoals Kerstmis.

Overgeboekte vluchten

Steeds vaker overboeken vliegmaatschappijen vluchten. Dit houdt in dat er meer stoelen worden verkocht dan dat er gevuld kunnen worden. Als je een vlucht hebt geboekt en je jouw stoel dus wilt opgeven aan iemand die hem harder nodig heeft, dan kan je vragen of je ter compensatie een upgrade naar de businessclass kunt krijgen. 

Reis alleen

Het klinkt misschien saai, maar probeer alleen te reizen. Mensen die alleen reizen worden sneller geüpgraded naar businessclass dan een stelletje of een compleet gezin. Een luchtvaartmaatschappij hoeft dan maar één iemand zo'n dure stoel te geven en niet een volledige familie!  

Gebruik je charmes 

And last but not least: wees aardig! Je beleefdheid tonen, begint al bij het inchecken! Zet je mooiste glimlach op en probeer een klein gesprekje te voeren. Het is een klein gebaar wat kan resulteren in iets groots! 

Lees ook: Goedkoop vliegticket boeken? Met deze tips bespaar je het meeste geld