Fashion
Fashion

Rokjesdag 2018: Met deze tips ben jij er klaar voor

We kunnen gedag zeggen tegen het gure, winterse weer en uitkijken naar nationale rokjesdag, eindelijk! Dé dag dat we allemaal spontaan met de benen bloot naar buiten gaan, maar help, je melkflessen zijn er nog niet klaar voor. No stress, want zó laat je je benen stralen. En we hebben gelijk even de leukste rokjes voor je uitgestald. Is dat even handig.

Met deze tips zijn jouw benen klaar voor rokjesdag

Rokjesdag 2018 heeft geen officiële datum. De dag wordt altijd pas een paar dagen voor de grote dag bekendgemaakt omdat het weer in Nederland simpelweg niet te voorspellen is. Eén ding is wel zeker: het is op de eerste mooie lentedag van het jaar. Op nationale rokjesdag willen we allemaal onze benen laten zien, die we het afgelopen seizoen hebben moeten verstoppen. Volg dit stappenplan voor mooie en gladde benen:

  1. Begin altijd met een scrub. In de winter vergeten we vaak onze benen te verzorgen. Daardoor is het belangrijk om eerste de dode huidcellen weg te scrubben, zo scheer je je haartjes ook beter weg.
  2. Scheer pas aan het einde van je douchebeurt. Door het warme water worden de haartjes zachter en scheren ze nóg makkelijker weg.
  3. Dep je benen droog. Door ruw af te drogen worden je benen droog, wat natuurlijk niet de bedoeling is.
  4. Smeer je benen altijd in. Op deze manier worden ze extra zacht. Heb je een droge huid? Een goede olie doet wonderen. Tip: die winterbenen kunnen wel een kleurtje gebruiken. Kies voor een bodylotion met een kleurtje.
  5. Vind je het nog te koud buiten? Dan kun je gerust een panty aantrekken. Kun je alle bovenstaande stappen ook direct skippen.

Lees ook: Vijf verrassende tips tegen het eindeloze wintergevoel

De leukste rokjes op een rij

Je mag je rokjes dus weer uit de kast trekken, want hallo lentekriebels! Heb je nog geen leuk exemplaar thuis hangen? Kijk dan snel verder voor de perfecte rokjes voor deze speciale dag. 

De perfecte A-lijn rok voor op kantoor. COS, €79

De mooiste pastelkleur om Rokjesdag mee te vieren. Vanilia, €139.95

Dankzij deze rok komen je benen extra mooi uit. Mango, €49,99

Echte lentekleuren met dit vrolijke rokje van Monki, €25.

Wist je al dat lila-tinten helemaal terug zijn het komende seizoen? En dit schattige tule-rokje is nu in de sale bij H&M, €15.

Lees ook: Yay! Tony's Chocolonely komt met nieuwe smaak voor Pasen

SaveSave