Instagram laat nu zien wanneer je online bent (en zo zet je het uit)

De maatschappij door Miranda

De nieuwe functie is sinds gisteren ingezet en er is aardig wat ophef over geweest. Terecht ook. Even voor de duidelijkheid: Instagram heeft een activiteitsstatus aan de app toegevoegd, waarmee anderen kunnen zien wanneer de gebruiker voor het laatst online was. En dat zijn we niet van Instagram gewend...

De activiteitsstatus

De activiteitsstatus is bedoeld voor de chatfunctie van Instagram. Het sociale netwerk heeft als doel om zo meer nadruk te leggen op privé gesprekken. Wat het zo vervelend maakt, is dat Instagram dit automatisch heeft ingesteld voor iedere gebruiker. Ook is het zo dat wanneer je gebruik maakt van andere apps van Instagram, zoals Boomerang en Hyperlase, andere gebruikers daar nu ook je online status kunnen zien.

Uitzetten

Gelukkig kun je het wél uitzetten. Dit kun je doen via je instellingen. Schuif het balkje waar ‘Activiteitenstatus weergeven’ staat, uit. Voordeel: niemand kan jou meer stalken. Nadeel: jij kan zelf niemand meer stalken.

Of het een slimme zet is van Instagram, dat betwijfelen we. Op Twitter gaven mensen gisteren aan alles behalve blij te zijn met de nieuwe functie:

Lees ook: Doe mee aan Het Grote Uitknijp-onderzoek en WIN!