Waaaat?! Sonja Bakker doet bizar ouderwetse uitspraken over fitgirls

Celebs door Redactie Ze.nl

We moesten het even twee keer lezen, want heeft Sonja Bakker dit écht gezegd?! In een interview in VROUW afgelopen weekend wordt de dieetgoeroe gevraagd naar haar mening over fitgirls. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat je een exemplaar uit de jaren '50 te pakken hebt, want het antwoord van Sonja is op z'n minst opvallend ouderwets te noemen. 

Zacht

Op de vraag hoe ze over fitgirls denkt, antwoordt Sonja: "Dan ga ik even terug naar de basis, naar de oertijd: een vrouw moet zacht zijn, vanbinnen en vanbuiten. Als ik met een man onder de douche sta, mag die man best lekker groot en stevig zijn, want hij moet mij beschermen. Maar ik, de vrouw, moet zacht zijn. Als ik een strak wasbordje heb en helemaal gespierd ben, denkt die man toch: hier kan geen kind meer uitkomen? Het is niet natuurlijk."

In de keuken

Ze vervolgt: "Een man mag zich van mij helemaal uitsloven in de sportschool, maar een vrouw moet zorgen dat ze vrouwlijkheid uitstraalt. Dat vind ik. Een vrouw hoort - letterlijk - in de keuken lekkere hapjes te maken. Niet helemaal afgetraind. Niet dat je met een vrouw in bed ligt die één bonk spier is. Ik zou als man denken: ze gaat zich opdrukken. En ik zou daar heel onzeker van worden." 

Lees ook: Sunny Bergman noemt rapper Boef 'slachtoffer van racisme'