Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom het oké is om niet te stappen met oud & nieuw

Elk jaar is het weer hetzelfde liedje: wat gaan we doen met Oud & Nieuw? Een feestje pakken of toch maar thuis op de bank... of van allebei een beetje? Voel je ook altijd de sociale druk om uit te gaan met de jaarwisseling, maar heb je daar stiekem 0,0 zin in? Wees gerust, je bent dus echt geen loser als je thuis blijft.

oud en nieuw

Lees ook: 20 x Kapsel inspiratie voor Oud & Nieuw

Thuisblijven is goedkoper

Voor de kleinste kroeg waar normaal gesproken geen ziel komt, moet je nu twintig euro entree betalen. Squeeze me? Om nog maar te zwijgen over de grote clubfeesten. Daarbij komt dat de kosten voor alle drankjes ter gelegenheid van Oud en Nieuw bijna verdubbeld zijn. O, en vergeet niet de kosten voor de taxi heen en terug.

Je verstaat elkaar toch niet

Yes! Leuk! Uitgaan met je vriend(inn)en op de laatste dag van het jaar... toch? Je kunt nog geen gesprek van twee zinnen voeren, omdat de muziek op volume gehoorbeschadiging door de speakers knalt. Natuurlijk hoef je geen diepgaande gesprekken te voeren tijdens het dansen, maar het gebrek aan een leuk praatje maakt de sfeer niet bepaald beter.

De muziek valt altijd tegen

Clubs zijn kampioen is het vaag omschrijven wat voor muziek je kunt verwachten. Op de website stond een lijst met DJ's waar je nog nooit van hebt gehoord en een beschrijving met wat pseudo-belangrijke muziektermen zoals eclectic hiphop en minimalic techbeats. Maar ja, die ene vriendin zei dat het "wel chill" was en andere feesten waren al uitverkocht. De rest van de avond moet je naar die herrie luisteren, yay. Óf je bent vaker naar dit feestje of de DJ geweest, maar omdat het oud & nieuw is worden er opeens allerlei afgezaagde nummers gedraaid. Als je het thuis viert ben je - met hulp van Spotify - lekker je eigen DJ.

Je bent de helft van de tijd bezig met je vrienden te zoeken

Hetzelfde probleem doet zich al-tijd voor op Koningsdag, Gay Pride, carnaval en festivals. Twee mensen gaan drankjes halen, nog een paar gaan naar de wc en een half uur later sta je nog steeds te wachten. De rest van de avond ben je bezig de kudde weer bij elkaar te krijgen, want tja, met oud en nieuw moét je samen zijn. 

Het is meestal altijd een teleurstelling

Je hebt je partyoutfit gepland, een paar uur voor de spiegel gedaan voor het perfecte make-upje en kapsel. Op naar dat ene feest waar je 50 euro voor hebt neergelegd. De verwachtingen van een oud & nieuw-feest liggen zó hoog, dat het vaak een grote domper is. De druk dat je het elke seconde van de avond supergeweldig naar je zin moet hebben, zorgt ervoor dat iedereen maar wacht totdat het leuk wordt. Ergens anders heengaan misschien? Geen optie natuurlijk. Daar is het ook vol of de kaartjes zijn uitverkocht. Bovendien heb je meer uitgegeven aan het feest dan aan je kerstcadeaus, dus verkassen is ook zonde van je geld.

Het is te druk óf te rustig

Hoewel het feest pas begint om 11 uur 's avonds is de hele tent halfleeg rond twee uur. Daar sta je dan met je goede gedrag de two step te doen en een beetje verveeld in de rondte te kijken. 'Wat zijn we uit, hè?'

Voorkom al die ellende en blijf lekker thuis!

 

Lees ook: 13 x prachtige outfit inspiratie voor Oud & Nieuw

Beeld: iStock