Nieuwjaarsduik doen? Dit zijn de leukste plekken

Vrije tijd door Chloe

Ieder jaar duiken duizenden mensen samen het nieuwe jaar in op 1 januari. In het winterweer staan de echte diehards in de vroege middag klaar om het koude water te trotseren. Zet jij dit jaar ook de Unox-muts op en wil je meedoen aan een nieuwjaarsduik? Dit zijn de leukste plekken om een nieuwjaarsduik te doen. Eén ding is zeker, na de lange nacht van 31 december ben je na deze duik wel meteen weer wakker.

iStock

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland

Zandvoort

Ieder jaar weer wordt in Zandvoort de oudste nieuwjaarsduik van Nederland georganiseerd. Dit jaar vindt het spektakel al voor de 61e keer plaats. Sinds 1960 is de nieuwjaarsduik in Zandvoort zo populair geworden dat er nu ieder jaar zo’n 6.000 mensen samen te water gaan.

Locatie: strand van Zandvoort nabij de haven. Start om 14.00 uur.

 

Scheveningen

Deze locatie heeft de titel van grootste nieuwjaarsduik ter wereld op zijn naam staan. Ieder jaar springen hier zo’n 10.000 mensen de ijskoude zee in naast de prachtige pier van Scheveningen. Vanaf het water is de stad natuurlijk op z’n mooist. Nu maar kijken hoe lang je van het uitzicht kan genieten in het koude water. Brrr...

Locatie: de pier van Scheveningen. Start om 12.00 uur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#nieuwjaarsduik2019#nieuwjaarsduikscheveningen #unox #ossiesvisionphotography📸

Een bericht gedeeld door Ossie’s Vision Photography (@ossies_vision) op

Sloterplas, Amsterdam

Ook in onze hoofdstad vindt ieder jaar een nieuwjaarsduik plaats. Het ligt dan misschien niet aan zee, maar een stadsstrand telt toch ook? Bij deze duik zijn geen Unox-mutsen te vinden, maar dat deert niet. De nieuwjaarsduik is klein en gezellig en maakt het voor Amsterdammers mogelijk om mee te doen met deze jaarlijkse traditie, zonder daarvoor ver te hoeven reizen. 

Locatie: Sloterplas, Amsterdam. Start om 13.00 uur.

Egmond aan Zee

Het begon allemaal met 10 mensen, maar inmiddels behoort de nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee tot één van de gezelligste nieuwjaarsduiken van Nederland. Wat deze duik extra bijzonder maakt, is dat je inschrijfgeld naar een goed doel gaat. Met een duik in de koude zee steun je namelijk Stichting ALS. Genoeg reden om mee te doen, toch?

Locatie: Strand van Egmond aan Zee. Start om 13.30 uur.

Utrecht

Ook in het hart van ons land laten ze zich niet tegenhouden door het feit dat er geen zee in de buurt is. Bij de Haarrijnseplas is namelijk ook een klein strand te vinden en dit is de perfecte locatie om het nieuwe jaar in te luiden. Daarna kan je uiteraard lekker bijkomen met een kop warme chocolademelk. 

Locatie: Key West Beachhouse, Haarrijnseplas. Start om 11.00 uur. 

Lees ook: NO: Zoveel spinnen en insecten zitten er in jouw kerstboom