Mannen maken naaktkalender tegen homodiscriminatie

Vrije tijd door Sabine

Langs de deuren lopen met een collectebus is een manier om centen te vergaren voor een goed doel, uit de kleren gaan is een ander. Het is wat de mannen van de University of Warwick deden om geld in te zamelen tegen homofobie.

De mannen van het roeiteam van de University of Warwick, willen door middel van een kalender geld inzamelen om homodiscriminatie tegen te gaan. En dit deden ze niet zomaar. Voor de kalender besloten de heren uit de kleren te gaan (oelala)… Je hoort ons niet klagen!


Uit de kleren 

Waarschijnlijk is het roeiteam van Warwick bekender om zijn naaktkalenders dan om zijn overwinningen. In 2009 had de club geen rooie cent en hadden ze dringend geld nodig. Hoe kom je binnen een korte tijd aan (veel) geld? Juist ja, maak een kalender gevuld met pikante kiekjes. De atleten wisten heel wat centjes in te zamelen en ze ontdekten dat een groot deel van hun supporters gay is, meldt Huffington Post. De heren wilden na deze ontdekking graag iets terugdoen voor alle homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen.


Het pikante making off-filmpje


Sport Allies 
Om deze reden zetten de aantrekkelijke roeiers van Warwick het goede doel Sport Allies op, een programma dat jongeren helpt die gepest worden, slachtoffer zijn van homofobie en die een laag zelfvertrouwen hebben. Het team vertelt dat ze minstens 10% van de opbrengst van de naaktkalender zal doneren aan Sport Allies. En dat is waarschijnlijk nogal een bedragje: voorgaande kalenders hebben meer dan $ 300,000 opgebracht en worden nu in 77 landen verkocht! Wil jij graag dat deze kalender je muur siert? Je kunt 'm bestellen op de site van WarwickRowers.

Wat vind jij van de naaktkalender?