Onze top 5 best gelezen real-life verhalen van 2017

Het jaar loopt bijna op z’n eind en dat betekent dat we weer massaal terugblikken op wat er allemaal is gebeurd in 2017. Ook op de redactie hebben we van alles gelezen, gezien en gehoord. Vooral bepaalde real-life verhalen zijn ons nog altijd bijgebleven en werden dan ook massaal gelezen. Tijd om de top 5 best gelezen real-life verhalen er nog eens bij te halen.

1. Heftig! Jaimie (21) transformeerde binnen 1,5 jaar tot een man

Kijk je ook altijd vol bewondering naar fitte Instagrammers die een Bourgondisch buikje binnen een jaar tijd verruilen voor keiharde abs? Over indrukwekkende transformaties gesproken… De 21-jarige Jaimie maakte binnen anderhalf jaar de overgang van girly girl naar stoere vent, maar dat ging niet zonder pijn en verdriet.

2. Angelique (42) heeft misofonie: “Als ik smak- en slikgeluiden hoor, voel ik de drang om fysiek te worden”

Iedereen ervaart weleens irritatie als er iemand in de buurt luidruchtige eetgeluiden maakt, maar voor de 42-jarige Angelique gaat het nog een stapje verder. Ze lijdt aan Misofonie, een psychische aandoening waarbij extreme irritatie, walging of verdriet ervaren wordt bij het horen van bepaalde geluiden. "Op momenten dat ik mensen hoor smakken, voel ik me diep in mijn maag heel misselijk worden."

3. Barbara en haar man doen aan partnerruil: ‘We zien het als een vriendschap met extraatjes’

De meeste vrouwen moeten er niet aan denken dat een andere vrouw aan haar partner zit, maar de 32-jarige Barbara heeft hier geen moeite mee. Sterker nog: zij en haar man doen aan partnerruil. “Ik word totaal niet jaloers als een andere vrouw aan hem zit. Ik vind het alleen maar fijn om te zien dat hij ervan geniet.”

4. Angela (29) heeft nymfomanie: ‘Ik had 10 à 20 keer per week seks’

De meeste vrouwen hebben in hun leven gemiddeld 10 sekspartners, maar Angela (29) tikte dit aantal wekelijks aan. Dit is niet iets waar ze trots op is: Angela heeft nymfomanie. Inmiddels is deze naam in de medische wereld vervangen voor de minder beladen term compulsief seksueel gedrag. Deze aandoening leidt voor vrouwen tot risicovol gedrag dat grote impact kan hebben op gezondheid, carrières en relaties. Angela heeft een voortdurende drang om seks te hebben en dat leidde zelfs tot een verkrachting.

5. Nina (42): 'Mijn moeder maakte me doodziek'

Als jong meisje kwam Nina vaak bij de huisarts. Wat hij niet wist, was dat ze eigenlijk helemaal niets mankeerde. Haar moeder heeft Munchhausen by Proxy en maakte haar opzettelijk ziek. “Mijn ouders spraken uiteindelijk zelfs over euthanasie, zo ziek was ik.”

Lees ook: Inge (38) heeft acromegalie: 'Opeens begonnen mijn neus, handen en voeten te groeien'