10 x de leukste dingen om te doen tijdens de winter in Parijs en haar regio

Reizen door Commerciële Redactie Ze.nl

Oui oui, Paris: de stad van de liefde. En wat een luxe dat we er binnen een paar uurtjes al kunnen zijn. Om ervoor te zorgen dat jouw romantische tripje naar Parijs en haar regio deze winter een gegarandeerd succes wordt, hebben we de tien leukste dingen om te doen op een rijtje gezet. Tijd om de liefde te vieren! 

1. De warenhuizen aan Boulevard Haussmann

Dit moet je tijdens de kerstperiode gezien hebben. In de etalages vind je draaiorgels, reuzenraden, achtbanen, lampjes én enorme hoeveelheden bling bling… je kijkt er je ogen uit. De kerstboom van de Galleries Lafayette heeft jaarlijks een nieuw thema, dit jaar is het thema 'carnaval'. Ook bijzonder.

Bron: eigen beeld

2. Romance de la tour Eiffel

Voor maar drie tientjes kun je tijdens deze rondleiding met een gids-acteur mee naar plekken die normaal niet toegankelijk zijn, zoals de bunker of de machinekamer van de liften. Hoe tof is dat?!

Bron: eigen beeld

3. Kerstmarkten

Als íets leuk is om te bezoeken, dan is het wel een kerstmarkt. In Parijs zijn er drie grote kerstmarkten dit jaar:

  • Bij de Grande Arche in de zakenwijk la Défense. Deze is open tot en met 28 december.
  • Bij de Notre-Dame. Deze is open van 15 tot en met 24 december.
  • Bij de metrohalte Champs de Mars. Deze is open van 21 december tot en met 8 januari.

4. Reuzenrad

Deze is te vinden op Place de la Concorde. In dit reuzenrad kun je uitkijken over alle mooie lichtjes op de Champs-Élysées. Hoe mooi is dat?!

© CRT IDF/Gelot

5. Schaatsen

Op het terras van het Observatoire Panoramique op de Tour Montparnasse opent van 14 februari tot en met 6 maart een grote ijsbaan. En dit is op 210 meter hoogte: een prachtig uitzicht.

6. Paardenshow

Speciaal voor onze paardenliefhebbers is er een bijzondere paardenshow in paardentheater Zingaro. Deze show kun je tot en met 31 december bezoeken.

7. Kerst in kastelen

Ook kun je ervoor kiezen tijdens kerst een bezoekje te brengen aan de vier kastelen: Vaux-le-Vicomte, Kasteel van Versailles, Château de Breteuil en Château de Fontainebleau. Hier zullen verschillende muzikale optredens met dansers en toneelspelers zijn. Daarnaast worden er ook rondleidingen en workshops gegeven. Net een echt sprookje.

© de Montagu/Château Versailles spectacles

8. Winter aan het water

Ook zijn er van 8 december tot en met 7 januari lichtprojecties te bewonderen op de monumenten in Enghien-les-Bains. Daarnaast worden er magische en (gratis) spektakels onthuld bij het Hôtel de Ville, het casino en de Saint-Joseph kerk. Ook zal er vanaf 22 december een kerstdorp zijn met schaatsbaan, sleepiste en een berghut voor een hapje en drankje.

9. Kermis

Van 9 december tot en met 7 januari is het feest bij de kermis van La Villette met maar liefst 60 (!) attracties en enorm veel gezelligheid.

© Bruno Delamain

10. Circus Cirkafrika

Dit circus kun je vinden in Cirque Phénix. De show is tot 21 januari te bezoeken en zit vol met acrobaten, dansers, muzikanten, zangers, vuurspuwers en een live orkest.

Nog niet genoeg inspiratie opgedaan? Ga dan naar de website van het Frans Bureau van Toerisme. Hier vind je alle informatie over de stad en haar regio. Van praktische dingen zoals de reis tot nóg meer dingen om te doen. Perfect!

Lees ook: Wow! Dit zijn de mooiste en meest bizarre stranden ter wereld