In verwachting? Binnenkort is er een speciale clubavond voor zwangere vrouwen

Zwanger door Laura

Als je nog niet hoogzwanger bent, kun je heus wel een feestje hier en daar pakken. Maar of het ook altijd leuk is? Zo'n club is niet bepaald op zwangere vrouwen ingesteld. Weinig zitplek om even te rusten en naast een colaatje, Spa rood en een vies 0,0-biertje zijn er weinig alcoholvrije-opties. Om nog maar te zwijgen over de benauwde temperaturen en drukte. Geeft niks, want er is nu een feestje georganiseerd in Amsterdam speciaal voor zwangeren.

zwangere vrouwen uitgaan feest

Zwangere dj

Het briljante idee komt van dj Marinka da Fonseca, die zelf nu zeven maanden zwanger is. Als ervaringsdeskundige weet ze dat de meeste uitgaansgelegenheden totaal niet rekening houden met gasten die in verwachting zijn. "Sinds mijn zwangerschap ben ik ook wel in een club geweest. Maar dat is niet de meest aangename omgeving als je zwanger bent", zegt ze tegen het Parool

Lees ook: Wait... what? Dit zijn de raarste babynamen van 2017

Vroeg naar huis

Daarom vindt op zaterdag 16 december 'Knocked Up' in de Marktkantine plaats, een uitgaansavond speciaal voor zwangere vrouwen. Alles aan de avond is ingericht op de wensen van mommies to be. Het feestje begint al om 17:00 en eindigt om 23:00, zodat de dames goed kunnen rusten maar geen moment van het feest hoeven te missen. Ook vrienden en partners van de zwangeren zijn welkom. 

Silent disco

Naast aangepaste tijden, wordt ook rekening gehouden met de warmte en de drukte. Het maximale aantal kaartjes wat normaal gesproken aangeboden wordt, is verminderd. "Met al die dikke buiken zou dat niet eens passen”, vertelt Marinka aan Het Parool. De muziek hoor je via een koptelefoon. "Dan kan jij lekker dansen zonder dat je kindje last heeft van zware decibellen", verklaart de dj. Slim!

Verder worden er allerlei heerlijk virgin cocktails gemaakt, is er een food chill-out, kan je worden gemasseerd en is er een hoekje voor belly painting

Lees ook: Sporten tijdens zwangerschap: wat mag wel en wat mag niet?