Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met seks

Intiem door Ze.nl

Het is algemeen bekend dat seks goed voor je is. Het werkt stressverlagend, je bloed pompt sneller en je ziet er geweldig gezond uit met die verse seksblos op je wangen. Maar wat gebeurt er met je lijf als je even een sekspauze inlast? Hoewel je weinig kans meer hebt op een blaasonsteking en geen risico loopt op vervelende SOA’s, zitten er verder helaas best wat nadelen aan verbonden.

1. Je wordt minder fit

Dit puntje kun je uiteraard overslaan als jij tijdens een vrijpartij doorgaans als een badgast op je rug ligt te chillen. Maar, als je een actieve stoeipoes bent, verbrand je tijdens de seks aardig wat calorietjes. Bovendien bouw je een conditie op die als een kaartenhuis in elkaar zal storten wanneer je stopt met seksen. Las je (on)bewust toch een sekspauze in? Neem dan maar even een abonnementje op de sportschool of pak wat vaker de trap.

2. Je libido gaat omlaag keldert tot het nulpunt

Niet alleen je lichaam voelt het als er geen seks meer in zit, ook tussen je oren wordt dit signaal opgevangen. Met als resultaat: je libido dropt tot below zero. En dan ben je echt ver van huis, want wanneer je geen zin meer hebt gaat het ook niet snel gebeuren.

Lees ook: Seks maakt ons gelukkig door wat er achteraf gebeurt - VRIJ-dag

3. Je immuunsysteem krijgt het zwaar

Tijdens de seks maak je antilichaampjes aan. Dit proces stopt als de seks stopt, duh. Daardoor kunnen bacteriën en infecties vrij hun gang gaan en je grijpen wanneer je weerstand even wat lager is. Een griepje hebt je dus zo te pakken als je even geen seks hebt. 

4. Je hebt meer kans op hartziektes

Happy sex is a happy heart. Wanneer je stopt met seks, krijg je minder lichaamsbeweging. En dát vindt je hartje niet leuk. Ervan uitgaande dat je er naast je seksleven geen topsport carrière op na houdt, is dit dus wel iets om even over na te denken.

5. Het verandert in de Sahara woestijn down there

Helaas, geen seks betekent meer last van vaginale droogte. Dit kan zorgen voor irritaties en zelfs pijn wanneer je weer de koffer in duikt. Maar niet getreurd, een beetje glijmiddel doet wonderen. Wanneer je de draad weer oppakt schiet je libido binnen de kortste keren weer door het plafond en dan heb je die glijmiddel niet meer nodig.

6. Je moet een nieuwe uitlaatklep vinden

Seks is een wondermiddeltje tegen stress, omdat het je ontspant en ervoor zorgt dat je bloeddruk omlaag gaat. Wanneer je even een sabbatical inlast, moet je dus een andere manier vinden om je zinnen te verzetten. Schilderen of hardlopen, bijvoorbeeld. Hoewel dat natuurlijk niet kan tippen aan een heerlijke vrijpartij...

Lees ook: Alles over... standje 69! VRIJ-dag