Wil je gewicht verliezen? Deze groente gaat je helpen

Lichaam door Roos

Wil je graag een paar kilo’s kwijt, maar wil het niet zo vlotten? Wij hebben de oplossing voor jou, namelijk bloemkool. Bloemkool? Hoor ik je denken. Jazeker, dit zit namelijk boordevol elementen die jouw afvalproces stimuleren. En dit is hoe.

1. Weinig koolhydraten

De voornaamste reden waarom je bloemkool zou moeten eten, is omdat het weinig koolhydraten bevat. Daardoor is het de perfecte vervanging voor rijst of pasta. Heb je al eens van bloemkoolrijst gehoord? Dit kun je in de supermarkt kopen en als rijstvervanger gebruiken. Ideaal bij een nasi of Thaise curry. Je kunt het ook zelf maken door simpelweg een bloemkool in de keukenmachine te gooien of te raspen.

2. Veel vezels

Om een opgeblazen gevoel tegen te gaan is een gezonde vertering belangrijk. Vezels helpen hier goed bij en laten die nu net in overvloed in bloemkool zitten. Bovendien helpen vezels met afvallen. 

3. Rijk aan omega 3

Ten slotte is bloemkool rijk aan omega 3 oftewel essentiële vetzuren, welke de reactie op het hormoon leptine stimuleren. Dit hormoon helpt bij het reguleren van je gewicht én verbetert de metabolisme. Twee vliegen in één klap! Daarbij is omega 3 ook ontzettend goed voor je huid en haar

Lees ook: Diëtiste onthult: 6 x wat je moet eten voor jonge en gezonde huid

Inspiratie nodig?

Het kan zijn dat je niet weg bent van bloemkool. Toch zijn er veel meer mogelijkheden met de groente dan deze alleen te koken en in combinatie met aardappel en vlees te eten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bloemkoolrisotto met geitenkaas? Eenvoudig, gezond én smullen geblazen.

 

Lekker licht is deze One Pot bloemkoolrisotto. Je maakt het namelijk van bloemkoolrijst. Ja echt! Het recept staat nu online. #onepot

A post shared by Pauline - Uit Pauline's Keuken (@uitpaulineskeuken) on

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr bloemkool rijst
200 gr tuinerwtjes
1 ui
2 teentjes knoflook
300 ml bouillon
250 gr geitenkaas
Rasp van 1 bio citroen
Paar takjes peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak je gebruik van een hele bloemkool, snijd het witte gedeelte dan in grove stukken. Was ze en dep ze droog. Pulseer de bloemkool in je keukenmachine tot bloemkool rijst. Je kunt het ook met een mes fijn hakken.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg de bloemkool rijst en de tuinerwtjes toe en bak deze kort mee.

Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Het zal wat langer duren voordat het opgenomen wordt. Ga net zo lang door totdat de rijst smeuïg en beetgaar is.

Voeg de geitenkaas en de rasp van 1 bio citroen toe en meng het goed door elkaar.

Breng de bloemkool risotto op smaak met peper en zout en garneer het met wat fijngehakte peterselie.

Serveer meteen.