Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Saskia Noort spijt van bekentenis verkrachting 35 jaar geleden

Reageer 0

Saskia Noort was veertien jaar toen ze werd verkracht door haar buurman. Nu ze ruim 35 jaar later haar duistere geheim eindelijk gedeeld heeft in een open brief aan de Volkskrant, wordt ze overmand door spijtgevoelens. Waar ze al die tijd al bang voor was, gebeurde: "Ik werd niet geloofd, het was mijn eigen schuld, dit was geen echte verkrachting, ik wilde zeker aandacht, het kon niet waar zijn, want waarom vertel je zoiets nu pas?"

Lees ook: #MeToo: Duizenden vrouwen delen hun ervaringen met seksueel geweld op social media

Verkracht door de buurman

Het ging mis op een avond waar ze „op een plek was waar ik niet hoorde te zijn in een te kort rokje”. In de tuin van de buurman werd ze op de grond gedrukt en door hem verkracht, terwijl haar eigen vrienden gewoon binnen zaten. "Om hulp vragen was makkelijk geweest. Gillen, schreeuwen, trappen, bijten. Maar ik deed niets. Ik liet hem inbeuken op mijn lichaam.” Na dit vreselijke moment besluit ze te doen alsof er niets is gebeurd. "Ik zweeg omdat ik bang was voor ongeloof en het verdriet van anderen." Ze haalde de morning after pil en zweeg voor 35 jaar.

Spijt 

Nu haar eigen dochter ook veertien is, even oud als Saskia destijds, besluit ze haar verhaal toch naar buiten te brengen. Doodsbang dat haar eigen dochter hetzelfde kan overkomen. Toch heeft ze daar nu spijt van als haren op haar hoofd, omdat ze niet geloofd wordt. "Ik werd niet geloofd, het was mijn eigen schuld, dit was geen echte verkrachting, ik wilde zeker aandacht, het kon niet waar zijn, want waarom vertel je zoiets nu pas? Je gaat toch niet weer over die verkrachting beginnen? Ik wilde dat ik was blijven zwijgen, dat ik de woorden terug kon nemen, ik wilde weer doen alsof het nooit was gebeurd. Want dit verhaal is het veiligst bij mij, het geheim in mijn donkere nacht.”

Lees ook: Ook Miryanna van Reeden deelt persoonlijke ervaring met seksuele intimidatie

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen