Beauty / Haar
Haar

Dit zijn de haartrends van najaar 2017

Wat kunnen we de komende winter allemaal verwachten op het gebied van haartrends? Wij vroegen haarstyliste Lenny Klein van kapsalon PUIK de pruik van het lijf over de haartrends van najaar 2017. Van korte boblijnen en lage staarten tot haarbanden en de 'pop cut' look, bij elk gezichtstype past iets moois. Daarnaast geeft Lenny tips om met statisch-loos haar de winter door te komen.

Korte boblijn

De eerste trend die we volgens Lenny gaan zien is dat de lange boblijn de je voorheen veel zag, een stuk korter zal gaan worden. “Op de kaaklijn of zelfs korter. Als je lef hebt kies je voor een pony erbij, die ook wat korter mag dan je gewend bent. Een beetje zoals in de Franse film Amélie.”


Asymmetrische boblijn

Wat je ook gaat zien is de asymmetrische boblijn, die aan de ene kant net onder het oor en aan de andere kant langer is. “Gedurfd, maar bij een rond gezicht is dit echt een perfect kapsel”, volgens Lenny.


Lage staart

Voorheen zag je een hoge staart en knot veel, maar deze zakt komend seizoen naar onder in de nek. “Het is leuk om er wat omheen te wikkelen, zoals een lintje of je eigen haar voor de eerste tien centimeter. Je kunt ervoor kiezen de bovenkant wetlook te maken, wat met name mooi is met een ovaal gezicht. Met een vierkant gezicht is het juist slim om wat plukjes los te trekken zodat je de look wat zachter maakt.” 

 

#ponytail 🦄🦄🦄 @efsanesaclar #efsanesaclar #hairstyle

A post shared by h a i r s t y l e s (@efsanesaclar) on

Lees ook: Shocking: 'Je haar verven vergroot de kans op borstkanker' 


Schuine scheiding

Volgens Lenny gaan we ook veel schuine scheidingen zien aan de zijkant van het hoofd. “Dit is mooi bij een lang gezicht, zodat je gezicht minder langwerpig lijkt. Het is ook mooi met een hartvorming gezicht.” Je kunt dit combineren met de wetlook die hieronder besproken wordt.


Haarband

Lenny: “Je ziet ook weer veel haarbanden terug. Ideaal voor in de winter om je oren warm te houden. Dit is met name mooi met een diamantvorming gezicht, omdat je het smalle gedeelte bovenop je hoofd zo breder maakt.” Tip: draag hem à la Bianca Jagger in de jaren 60 over los haar op je voorhoofd zoals je op de afbeelding hieronder ziet.

 

Bianca Jagger // style inspo #style #fashion #biancajagger #slinky #silky #headband #1960s #badandboujee

A post shared by Morgan Friedland (@stylewithmo) on


Wetlook

Ook de wetlook is een hot trend deze winter. Hierbij kam je je haar strak naar achter met gell zodat het, zoals de naam al zegt, nat lijkt. Je kunt het los naar achter hangen of vastbinden in een staart. Een ideaal kapsel dat stand houdt met het gure winterweer.

 

My @grazia_nl cover with @dior is out now so happy! 📷 @alexandrautzmann

A post shared by Anna Nooshin (@annanooshin) on

 

Lange scheiding

Een lange rechte scheiding midden op je hoofd is ook een mooie look voor dit najaar. Zet je haar vast achter je oren of met een schuifspeldje.

 

Who's ready for festival season? 💁🏼🦄🌸🔮🎶

A post shared by Long Hair Inspiration (@longhair_inspiration) on


Pop cut

Jep, de pop cut is terug van weggeweest. Je weet wel, het 'bloempotkapsel' dat je moeder vroeger altijd zo mooi wist te creëeren. “Een gedurfde look, maar enorm gaaf. Het is met name toepasselijk met een langwerpige gezichtsvorm", aldus Lenny.

Lees ook: Smeer dit in je haar en het straalt als nooit tevoren

 

Kleur

Voorheen zag je heel veel balayage met donker bovenop en blond in de puntjes. De trend van najaar 2017 zal juist meer gefocust zijn op één kleur, zoals koper en paars en natuurlijke tinten zoals asbruin. Kies je toch voor balayage? Hou het dan subtiel.


Gezichtstypes op een rijtje

Benieuwd welk kapsel het beste bij jouw gezichtsvorm past? Hieronder staat alles op een rijtje:

1. Vierkant: Dirty dancing krullen zijn hét kapsel voor dit gezichtstype. Knip de krullen net tot op de schouders. Niet tot je kaaklijn, want dan accentueer je je gezichtsvorm nog meer. Kies eens voor een schuine pony, waardoor je gezicht minder vierkant lijkt. 

2. Rond: Bij dit gezichtstype pas de asymmetrische bob perfect. Waak voor een rechte pony, want dit maakt je gezicht nog ronder. Pas met balayage kleuren op dat je altijd donkere tinten langs je gezicht houdt, zodat je gezicht optisch smaller lijkt.

3. Diamant: Ga dit najaar voor een strakke staart met schuine scheiding. Ook de haarband trend is perfect voor dit gezichtstype.

4. Hartvormig: Heb je een hartvormig gezicht? Kies dan voor een lage staart met zijscheiding. Als je je gezicht minder wilt accentueren, trek dan wat plukjes rond je gezicht los voor een zachtere indruk. 

5. Langwerpig: Bij dit gezichtstype staat de pop cut heel mooi. Dit is een kort kapsel met pony. Doordat je haar tot halverwege je gezicht komt, breekt het de lengte van je gezicht.

Tips tegen statisch haar

Heb je vaak last van statisch haar in de winter? Lenny raad aan je haar niet te kammen met een plastic borstel. Ook kun je haarlak op je borstel spuiten voordat je hem in je haar zet. Verder bieden de haarband en wetlook trends natuurlijk een goede uitkomst.

Lenny is de trotse en creatieve eigenaresse van PUIK

Lees ook: 10 wondermiddeltjes tegen pluizig haar