Seks & relaties / Seks
Seks

Pijnlijk: Deze dingen moet je NOOIT zeggen tijdens de seks - VRIJ-dag

De een is fan van liefkozende woordjes, de ander heeft liever dirty talk tijdens de lakens. Toch zijn er een aantal opmerkingen die je beter kunt vermijden tijdens de seks. Komen deze onderstaande termen in je hoofd op? Dan is het beter om je lippen stijf op elkaar te houden. 

“Je bent niet hard genoeg”

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Hij is niet hard genoeg en glijdt niet soepel naar binnen. Een leugentje om bestwil is hier beter op z’n plek dan het beestje bij naam te noemen. Neem je verlies en doe gewoon alsof die niet past. Kan gebeuren, niemand gekwetst. 

“Sorry”

Natuurlijk mag je je excuses best aanbieden als je hem een knietje in z’n zaakje geeft en hij kermend op de grond ligt. Maar elk onhandige scenario dat minder fysiek leed veroorzaakt hoef je je echt niet voor te verontschuldigen. Wees trots op wie je bent, inclusief je onhandigheid als je eens uit bed lazert. Een zelfverzekerde vrouw is een aantrekkelijke vrouw.

“Dat was geen scheet”

Er zijn nu eenmaal seksstandjes waarbij een scheetje er wel eens onvermijdelijk uitfloept. Probeer jezelf er niet uit te kletsen en lach er gewoon om. Het is ten slotte belangrijk om te lachen tussen de lakens. 

Lees ook: Waarom het belangrijk is om te kunnen lachen tijdens de seks

“Ja, als jij dat wil"

Dit is eigenlijk nooit een goed antwoord. Bedenk altijd wat jij wil en waar jij je comfortabel bij voelt tijdens de seks. Bijvoorbeeld als iemand aanbiedt om down there te gaan. Diegene doet het om jou te plezieren, dus bedenk of jíj het wil. Een vrouw die weet wat ze wil is alleen maar aantrekkelijker.

“Met hoeveel mensen ben je naar bed geweest?”

Natuurlijk is het altijd verstandig om iemands seksuele gezondheid na te gaan, maar doorgaans kun je dit gesprek beter buiten de seks om voeren. Vraag het ook niet direct aan iemand waarmee je voor het eerst de lakens deelt. Vraag dan gewoon naar z’n lievelingskleur.

“Oh, dat ben ik vergeten te zeggen”

Dit kan slaan op zoveel dingen dat de alarmbellen van jouw bedpartner direct beginnen te rinkelen en hij waarschijnlijk van het ergste uitgaat. Bijvoorbeeld dat je zwanger bent, eigenlijk geen vrouw bent of je ouders over vijf minuten op visite komen. Deze dingen kun je beter vertellen vóórdat iemand op het punt staat je beha los te maken. Terwijl je misschien alleen wilt melden dat je het graag veilig wilt doen. Zeg waar het op staat en voorkom onnodige stressvlekken.

“Dit is zoveel beter dan ik had verwacht”

Autch. No no no. Niet doen! Dit is een compliment met een onderliggende boodschap die flink onder de gordel is. Vind je het goed? Zeg dan gewoon dat je het goed vindt. En zeg anders niets. 

Lees ook: Onderzoek: Porno kijken nog steeds taboe onder vrouwen