Ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Volgens deze personal trainer niet

Eten door Roos

Je hoort vaak dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, omdat je er de hele dag op moet teren. De Engelse personal trainer Max Lowery beweert dat juist het tegendeel waar is. Zelf skipt hij elke ochtend het ontbijt en raadt anderen aan dat ook te doen.

Alleen lunch en avondeten

Volgens de personal trainer en fitnessgoeroe is er maar weinig wetenschappelijk bewijs dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Zelf skipt Max altijd het ontbijt en eet alleen lunch en avondeten. Hij heeft het 2 Meal Day afvalplan ontwikkelt, waarbij hij mensen die willen afvallen adviseert maar twee maaltijden per dag te eten. En we moeten eerlijk zeggen, als je zijn Instagram account bekijkt zie je dat Max er zéker niet ongezond uitziet.

Lees ook: Energie in de ochtend zonder cafeïne: 7 tips

Verzonnen door cornflakes fabrikanten in 1900

Volgens Max is het gezegde dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is ooit verzonnen door cornflakes fabrikanten in 1990 om hun slecht verkopende producten te promoten. Het bleek een goede strategie, want ruim een eeuw later geloven veel mensen daar nog steeds in.

Ook Peter Rogers, een psychologie professor aan de Universiteit van Bristol, beaamt dat er bijna geen wetenschappelijk bewijs is dat ontbijt je belangrijkste maaltijd is. Volgens hem kunnen veel van ons wel met wat minder eten per dag.

Ontbijt kan de hele dag

Max ontbijt dus nooit en vast 16 uur lang tussen het diner en zijn lunch de volgende dag. Maar dat wil niet zeggen dat hij nooit ontbijt eet. Volgens hem kunnen pannenkoeken of avocado toast namelijk de hele dag. Kijk, daar worden we blij van!

Lees ook: Hoe maak je havermout pannenkoeken?