Go Fair Trade Original tijdens de Fairtrade Week!

Eten door Redactie Ze.nl
De Fairtrade Week gaat deze week van start. Helaas is een veelgehoord misverstand dat zo’n fairtrade-assortiment niet uitgebreid is. Hartstikke zonde! Het gaat namelijk veel verder dan een pak koffiebonen of reep chocolade.

Deze week staat in het teken van Fairtrade producten! Er is best een kans dat het je niet zo heel veel kan schelen. Wat heb jij immers aan dat Fair Trade Original? Hartstikke jammer als je zo’n mindset hebt. Fair Trade Original gaat namelijk veel verder dan een muf pakje koffiebonen of een blik kokosmelk. Wat dacht je bijvoorbeeld van tig smaken thee, verschillende bakmixen en diverse soorten rijst? Het merk Fair Trade Original heeft met meer dan 100 producten een veel groter assortiment dan de meeste mensen denken en is zeker het proberen waard!Eerlijke handel voor de boeren

Wanneer je je tanden in een reep Fair Trade Original chocolade zet of je boterham royaal besmeerd met Fair Trade Original chocoladepasta streel je niet alleen je smaakpupillen, maar betaal je ook een eerlijke prijs aan de boeren die liefdevol de cacao in jouw chocoladeproduct hebben verbouwd. Zoals de naam 'fairtrade' al weggeeft, gaat het om eerlijke handel. Het helpt boeren in ontwikkelingslanden om een betere plek te verkrijgen in de handelsketen en de boeren hoeven hun oogst niet af te staan tegen bodemprijzen. Als kers op de taart staat Fair Trade Original ook nog eens voor duurzame ontwikkeling en productie. Hierbij kun je denken aan milieuvriendelijke teelt en respect voor arbeidsrechten. Super!
 
De Fairtrade Week
Dit klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar we zullen je eerlijk vertellen dat je voor een Fair Trade Original product wat dieper in de buidel zal moeten tasten. En juist daarom is de Fairtrade Week het uitgelezen momenten om kennis te maken met de eerlijke producten. In deze week kun je namelijk met een kleiner budget ook heerlijke producten kopen om zo toch een steentje bij te dragen. Je hoeft trouwens niet naar de dichtstbijzijnde wereldwinkel te rennen. Winkels als Albert Heijn en Jumbo verkopen ook gewoon producten uit het Fair Trade Original assortiment.


 
Een (h)eerlijk momentje 
Met de verrukkelijke producten van Fair Trade Original kun je een momentje voor jezelf nemen met heerlijke en eerlijke producten. Op de redactie zijn de repen chocola niet aan te slepen en drinken we emmers thee. Voor ons (h)eerlijke momentje besmeerden we de boterhammen daarom royaal met eerlijke chocopasta en zette we een grote pot thee, mjammie! Ons momentje namen we ’s ochtends. We kunnen dan gezellig bijkletsen en vergaderen onder het genot van een verrukkelijk ontbijtje.

Nog steeds niet overtuigd? Geen zorgen, we hebben nog meer prettig nieuws: je kunt namelijk gratis kennis maken met Fair Trade Original. Hoe werkt het? Kies hier het product uit dat je graag wilt proberen. Wij gingen voor een lekker ontbijtje, maar ook voor andere momenten op de dag is wel iets lekkers te vinden. Ga vervolgens naar de winkel, koop het product en bewaar je bon goed! Flans hierna het gerecht in elkaar en geef hier je eerlijke mening over. Daarna kun je je geld terugkrijgen.

Benieuwd geworden naar de producten van Fair Trade Original? Neem dan snel een kijkje op hun website!