Recept: Franse meringues

Eten door Marleen_S
Wist je dat je Franse meringues hebt en Italiaanse? Het verschil zit hem in de bereidingswijze. Hoe dan ook, wij houden wel van een zoete snack en met dit recept maak jij in een handomdraai de Franse variant klaar. Bon appétit!

Wat heb je nodig?

(Voor 20 stuks)

  • 4 eiwitten?
  • 110 gr. poedersuiker (gezeefd)?
  • 110 gr. fijne kristalsuiker?
  • 30 gr. gepelde pistachenoten ( fijn gehakt)?
  • 1 theel. maïzena


Hoe maak je het?
  1. Maak een metalen of glazen schaal vetvrij met wat citroensap. Doe de eiwitten in de schaal en klop ze met een mixer op middelmatige snelheid op tot een stevig schuim.
  2. Verhoog de snelheid en voeg er lepel voor lepel de kristalsuiker door. Voeg de maïzena toe en meng nog even door.
  3. Meng steeds 1/3 van de poedersuiker door het eiwit. Maal de noten fijn en meng deze ook door het eiwit.
  4. Schep met een lepel op twee bakblikken bekleed met bakpapier hoopjes eiwit. Bak de meringues in een voorverwarmde oven op 110°C in 80 minuten gaar tot de onderkant hol klinkt.
  5. Laat ze afkoelen op een rooster en leg tot slot de stukjes aardbei erop.

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.