Beauty
Beauty

Eyeliner aanbrengen? Zo word je een pro

Of je nu nét dat beetje extra wilt tijdens een avondje stappen of juist kleine oogjes in de ochtend wilt maskeren; eyeliner does the trick. Helaas gaat de uitvoering voor velen van ons minder soepel, zeker als je het niet dagelijks doet. Ben je geen held met eyeliner en lijkt jouw streepje vaker op een golfbad dan een strakke lijn? Dan zijn deze tips voor jou.

 

Tip 1 – De basis

De basis van je make-up is belangrijk. Zorg dat je een beetje foundation op je ooglid aanbrengt voordat je met eyeliner aan de slag gaat. Dit voorkomt uitlopen.

 

Tip 2 – Potlood of vloeibaar?

Ben je echt eyeliner noob? Begin dan met een potlood of stift. Ga pas met vloeibare eyeliner aan de slag als je de techniek enigszins onder de knie hebt, want dit geeft sneller vlekken en voordat je het weet zit je helemaal onder.

Tip 3 – Stipjesmethode

Kies je toch voor een vloeibare eyeliner? Zet dan eerst stipjes op je ooglid en trek ze daarna door tot een lijn. Dit voorkomt dat je uitschiet en dat je ineens bij je wenkbrauw zit. Hou ook een wattenstaafje in de aanslag om te corrigeren.

 

Tip 4 - Ondersteun met je pink

Zorg dat je met je pink op je wang rust als ondersteuning terwijl je de lijn aanbrengt. Dit geeft ondersteuning en beperkt trillende Parkinson handjes tot een minimum.

En hoewel oefening misschien geen kunst baart bij katers, is dat bij eyeliner wel degelijk het geval!

Lees ook: Make-up remover op? 4 oplossingen die je al in huis hebt