Onzuivere huid? Dat kan liggen aan je slaappositie

Beauty door Roos

Ben je een foetus, soldaat, zeester of een vrije val slaper? Iedereen heeft zijn eigen favoriete positie om in te slapen. Toch is gebleken dat sommige slaapposities heftige gevolgen kunnen hebben voor je huid. En dan gaat het met name om de posities waarbij je met je gezicht in het kussen ligt.

Wrijving met je kussen veroorzaak acne

Veel mensen vinden het heerlijk om lekker met hun gezicht in het kussen in te duiken. Vooral met de zogenaamde ‘vrije val’ positie lig je volledig met je snoet in het kussen. Hoe fijn het ook mag zijn, misschien is het tijd om je slaapgewoonte aan te passen. Er is namelijk bewezen dat op je buik of zij slapen de oorzaak kan zijn van een onzuivere huid. Acne mechania ontstaat namelijk door wrijving en druk op de huid.

92% slaapt op zijn buik of zij

Uit onderzoek van de Britse Sleep Assessment and Advisory Service blijkt dat maar 8% van de mensen op hun rug slaapt. Dat betekent dat wel 92% buik- of zijslapers zijn en met hun gezicht op het kussen slaapt. Hoewel die houding weliswaar als meest comfortabel wordt ervaren, zitten er na een week al meer bacterieën op je kussen dan op een wc-bril… Misschien wordt het tijd om jezelf te trainen om op je rug te gaan slapen? Je krijgt er immers een stralende huid voor terug.

Make-up verwijderen en haar in een knot

Naast je slaappositie zijn er ook andere factoren die de oorzaak kunnen zijn van een onzuivere huid. Zo is het verstandig elke avond je make-up te verwijderen en je haar in een knot te doen als je slaapt. De natuurlijke olie in je haar kan de huid namelijk verstoppen. Verschoon ook elke drie dagen je kussensloop. Tot slot is het natuurlijk algemeen bekend dat alcohol ook funest is voor je huid.

Lees ook: Is slapen met nat haar schadelijk?