6 redenen om huidverzorgingsolie aan je beautyroutine toe te voegen

Beauty door Elsemieke

Dikke kans kans dat je jouw twenties al voorbij bent als je dit leest. Tijd dus om de feiten onder ogen te zien en je gezicht en lijf de verzorging te geven die het nu eenmaal verdient. Gooi die anti-aging crèmes maar overboord, want met huidverzorgingsolie in je beautyroutine krijg je huid direct een boost. Hoe? Leggen we je uit!

Waarom je huidverzorgingsolie aan je beautyroutine moet toevoegen

Huidverzorgingsolie is niet meer weg te denken uit het beautyschap. Geen idee wat je er allemaal mee kunt doen? No worries: wij leggen je alles uit over dit wondermiddeltje voor je huid, haar én body. 

1. Je huid wordt er zachter door

Een droge huid is ontzettend vervelend. Het voelt ruw aan en soms jeukt het ook nog. Om te beginnen moet je niet té vaak douchen, want dan wordt het vetlaagje op je huid weggespoeld door het warme water. Een huidverzorgingsolie als Bio-Oil kun je gebruiken als moisturizer voor je lichaam en gezicht. Perfect voor na je warme douche dus. Bio-Oil Huidverzorgingsolie complementeert de natuurlijke olielaag van de huid. Geen zorgen als je een gevoelige huid hebt, want Bio-Oil Huidverzorgingsolie is een hypoallergeen huidverzorgingsproduct.

2. Het vermindert de zichtbaarheid van striae, littekens en pigmentvlekjes

Nog nooit van huidverzorgingsolie gehoord? Dan wordt het tijd daar verandering in te brengen. De huidverzorgingsolie van Bio-Oil helpt namelijk om striae, littekens en pigmentvlekjes te verminderen. Door de samenstelling van vitamines en plantenextracten is deze olie niet alleen perfect voor je droge huid, maar het vermindert ook de zichtbaarheid van je littekens, huidstriemen en pigmentvlekken waardoor ze minder opvallen.

3. Huidverzorgingsolie als handige make-up remover

Natuurlijk kun je een los flesje make-up remover kopen, maar wist je ook dat je huidverzorgingsolie kunt gebruiken om je make-up van je gezicht te verwijderen? Breng een paar druppels huidverzorgingsolie aan op een watje om je oogmake-up te verwijderen ét voilà: je mascara glijdt van je ogen af. Ook bevat de 100% natuurlijke huidverzorgingsolie van Bio-Oil alleen maar natuurlijke ingrediënten. Handig dus als jij een gevoelige huid hebt die snel irriteert en trekt rondom je ogen. 

4. Een zachte vervanger voor scheerschuim

Het is hartje zomer. Niet alleen genieten wij enorm van de zon op onze huid, ook wordt het tijd om daar eens extra aandacht aan te besteden. Dan wil je graag dat je benen zonder wondjes uit de (scheer)strijd komen. Wist je dat je ook met huidverzorgingsolie kunt scheren? Breng een kleine hoeveelheid Bio-Oil Huidverzorgingsolie op je benen, bikinilijn of oksels voor je met het mesje tekeer gaat. Wedden dat je huid daarna gladder als nooit tevoren aanvoelt? 

5. Huidverzorgingsolie voor tijdens het scrubben

We weten niet hoe het met jullie zit, maar onze huid wordt een stuk gladder wanneer we eerst alle dode huidcellen hebben verwijderd. Met een lekkere scrub voelt je huidje weer aan als nieuw. Dan kan je naar de drogisterij rennen voor een dure scrub, maar op de redactie ontdekten we een handig - en goedkoper - trucje: mix Bio-Oil Huidverzorgingsolie met een handje grof zeezout en scrub hier je lichaam mee in voor een babyzachte huid. Thank us later! ;-)

6. Bye bye droge haarpunten 

De volle zon elke dag op je hoofd voelen is heerlijk, maar droge haarpunten daarentegen een stuk minder. Gelukkig is er een handig trucje tegen warrige haarpunten, namelijk haarverzorgingsolie in de punten smeren! Zo geeft de Huidverzorgingsolie van Bio-Oil je lokken direct meer glans. Hoe je dat doet? Wrijf wat van de huidverzorgingsolie tussen je vingers, masseer het in je gespleten haarpunten en je droge punten zijn verleden tijd. Het kan ook helpen bij een droge of geïrriteerde hoofdhuid. 

Bio-Oil Huidverzorgingsolie als wondermiddel 

De huidverzorgingsolie van Bio-Oil vermindert dus de zichtbaarheid van je littekens, huidstriemen en pigmentvlekken waardoor ze minder opvallen. Het wondermiddeltje gaat bovendien veroudering van de huid tegen. Het ingrediënt PurCellin Oil™ zorgt ervoor dat de heilzame stoffen die aanwezig zijn in de vitamines en plantenextracten snel in de huid opgenomen worden. Bio-Oil Huidverzorgingsolie is ook verkrijgbaar in een 100% natuurlijke variant. Net zo effectief, maar met enkel natuurlijke ingrediënten. Superzachte huid gegarandeerd!