Een bananenschil over je huid wrijven? Dit is waarom je dat wilt doen!

Beauty door Jeanine

Een scrub maken met suiker, een masker van yoghurt en honing: er zijn genoeg skincare middeltjes die we gewoon zelf kunnen maken. Kan jouw huid wel een steuntje gebruiken, maar wil je geen handenvol geld uitgeven aan crèmes of serums? Er is nóg een natuurlijke manier om je huid te verzorgen, namelijk met een banaan!

Lees ook: 5 x natuurlijke ingrediënten die je NOOIT op je gezicht moet smeren

Goed voor de huid

We wisten al dat bananen goed zijn voor onze gezondheid. Ze zitten vol fantastische voedingsstoffen en blijkbaar zijn ze ook prima te gebruiken als skincare. Er zit namelijk een antioxidant in die goed werkt tegen irritaties en ontstekingen. Daarnaast zit een banaan bomvol mineralen en vitamines. Puistjes zouden als sneeuw voor de zon verdwijnen, je huid gaat ervan stralen en het zou werken als een natuurlijk antiverouderingsmiddel. Kom maar op! Klaar met je banaan? Gooi de schil dus niet weg, want je kunt ‘m op meerdere manieren gebruiken.

1. In stukken

Snijd de schil van de banaan in een paar losse stukken. Gebruik de stukken om rondjes over je gezicht te wrijven. Zolang hij van binnen wit is, kun je e schil gebruiken

2. Als masker

Je kunt de schil ook eerst pureren en mixen met een eetlepel (magere) yoghurt. Laat dit zelfgemaakte masker tien minuten op je huid intrekken. Heb je geen yoghurt in huis? Geen paniek, want je kunt ook alleen de gepureerde schil gebruiken als masker. Laat het dan twintig minuutjes zitten.

3. De hele banaan

Heb je een rijpe banaan liggen en heb je er geen trek in? Gooi de banaan dan niet weg, want dat is zonde. Je kunt ook de hele banaan inclusief schil gebruiken. Pureer de banaan, samen met wat yoghurt en honing, tot een fijn maskertje. Laat het zo’n vijftien minuten intrekken voordat je het afspoelt met lauwwarm water. De schil kun je vervolgens zoals hierboven gebruiken. Dat is pas efficiënt!

Lees ook: 7 middeltjes tegen acne: van bietensap tot aardappel