5 x Dit kan gebeuren als je je make-up niet verwijdert voor het slapengaan

Beauty door Sabine

Heb jij na een avondje stappen weleens laks je make-up laten zitten tijdens het slapen? Dan ben je ongetwijfeld niet de enige. Toch kun je maar beter wel even met een wattenschijfje langs je gezicht gaan. Slapen met make-up op kan namelijk serieuze gevolgen hebben. Wij zetten een aantal op een rijtje. Oogirritatie
Je wimpers mascaravrij krijgen kan een enorme klus zijn, maar is toch raadzaam. Wanneer je oogmake-up laat zitten kunnen kleine make-updeeltjes in je oog terecht komen tijdens je slaap. Hierdoor kunnen je ogen geïrriteerd raken. Laat je je make-up vaker dan eens op de ogen zitten? Dan kan het zelfs leiden tot een oogontsteking.

Mee-eters en puistjes
Maar met name producten als foundation kunnen ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je gezicht ’s avonds schoon te maken. Doe je dit niet? Dan kunnen mee-eters ontstaan. Daarnaast kan je make-up ervoor zorgen dat je huid zich niet goed kan vernieuwen. Hierdoor kunnen óók nog eens puistjes ontstaan. Die laten we toch liever aan ons voorbijgaan.

Dunne wimpers
Je wimpers krijgen een lekkere boost met mascara, maar de keerzijde hiervan is dat je wimpers niet kunnen ademen wanneer ze volgesmeerd zijn met mascara. Verwijder je de zwarte laag grondig voor het slapengaan? Dan is er niets aan de hand. Doe je dat niet? Dan krijgen je wimpers niet genoeg lucht waardoor ze dunner kunnen worden én zelfs kunnen uitvallen.

Droge lippen
Weleens een hele dag rondgelopen met lippenstift? Dan kan het maar zo dat je lippen ’s avonds droog aanvoelden. De chemicaliën in lippenstift trekken vocht uit je lippen en dit proces gaat gewoon door wanneer je voor het slapengaan je lippen niet goed schoonmaakt. Hierdoor kun je na je ‘schoonheidsslaapje’ wakker worden met nare velletjes aan je lippen.

Droge huid
Make-upresten op je huid kunnen ervoor zorgen dat huidverzorgingsproducten zoals je nachtcrème niet goed intrekken. Hierdoor kan het zijn dat je huid niet genoeg vocht binnenkrijgt en je de volgende dag wakker wordt met een droge huid.