Wereld kattendag: dit zijn de leukste katten van Instagram

Ontspanning door Michelle Bakker
1 van 2

Kattenliefhebbers, opgelet! Vandaag is het namelijk Wereld Kattendag. Hét moment om extra tijd te besteden aan internets favoriete pluizige huisdieren. Daarom zetten wij vandaag voor (mi)jou op een rijtje: de aller- aller- allerleukste poezenbeesten op Instagram. Natuurlijk, Grumpy Cat kennen we allemaal, dus die slaan we voor deze keer even over. 

1. @princessmonstertruck

Volgers: 279k
Speciaal omdat: Princess Monstertruck heeft een centenbakje die naar verluidt waarschijnlijk het gevolg is van het doorfokken van dit soort. En dat is eigenlijk hartstikke sneu, maar de mensen die haar ooit op straat vonden hebben haar inmiddels wel een erg mooi leven gegeven. En instafame.

 

TB to #PrincessMonsterTruck freshly trimmed and very compact 😻

Een bericht gedeeld door PrincessMonsterTruck © (@princessmonstertruck) op

2. @emonemon

Volgers: 32,4K
Speciaal omdat: Op de een of andere manier vinden we de katten met flapoortjes of grote ogen altijd in Japan, en zo ook Emonemon. Het beestje heeft flapoortjes en kijkt eigenlijk altijd best wel chagrijnig. 

3. @richard_kitty

Volgers: 156K
Speciaal omdat: deze poes is wel de David Bowie onder de poezen te noemen. Het beestje heeft namelijk twee verschillende kleuren ogen. Richard leeft net als de meeste celebs in LA.

 

Fridays are for whisker flares

Een bericht gedeeld door Richard Kitty (@richard_kitty) op

4. @loki_kitteh

Volgers: 272K
Speciaal omdat: Loki heeft een overbeet die 'm meer aan een vampier doet denken dan aan een poes. Oh ja, en hij kijkt ook een beetje scheel...

5. @smoothiethecat

Volgers: 1 miljoen
Speciaal omdat: Smoothie is zo ongeveer de Doutzen Kroes onder de katten. Doutzen Poes, zeg maar. Ze is zo ontzettend mooi perfect en... komt gewoon uit Nederland. 

 

The don't-you-have-things-to-do-look.

Een bericht dat is gedeeld door @smoothiethecat op