Zo stop je met het vergelijken van jezelf met de nieuwe vriendin van je ex

Relaties door Redactie Ze.nl

Een break-up is altijd weer heftig! Of je het nou om een lange relatie van zes jaar gaat of om een scharrel die je nog maar zes weken kent, het blijft een gênante en pijnlijke situatie. Na een tijdje gaat het meestal wel weer beter en de pijn verdwijnt langzaam. Totdat je ineens een foto tegenkomt van je ex met zijn of haar nieuwe vriendin. Ja hoor: daar heb je dat rotgevoel weer dat je nét dacht kwijt te zijn.

vergelijken nieuwe vriendin ex

Veel vrouwen gaan twijfelen aan zichzelf als ze hun ex met iemand anders zien: 'Was ik dan niet leuk genoeg?'. Je gaat jezelf vergelijken met de nieuwe liefde in zijn of haar leven en we durven te wedden dat daar ook heel wat social media stalk sessies bij komen kijken. Hoewel je natuurlijk best weet dat Instagram een gefilterde werkelijkheid is, lijkt deze persoon veel knapper, leuker en succesvoller dan jij. Maar waarom kwel je jezelf met dit soort gedachten? Het maakt je er nou niet bepaald gelukkiger op om jezelf met haar te vergelijken. 

Bevestiging

Volgens relatie expert April Masini, vergelijken we onszelf met de nieuwe liefde van onze exen, omdat we graag de ware van die persoon hadden willen zijn en omdat dat niet zo is, willen we in ieder geval de leukste, mooiste en succesvolste persoon zijn. En dat diegene dat ook vindt, natuurlijk. Want het gaat vooral om het zoeken naar bevestiging. Maar hé, je hebt een flinke deuk in je zelfvertrouwen opgelopen, dus heel gek is dat ook niet. Alleen zou je die bevestiging beter uit jezelf kunnen halen.

Geluksgevoel

Als je jezelf weer betrapt op het vergelijken van jezelf met de nieuwe lover van je ex, kun dus beter ergens anders een geluksgevoel vandaan halen. Herinner jezelf aan iets waar je trots op bent, zoals een promotie op je werk of het lekkere gerecht dat je eigenhandig in elkaar gezet hebt. Bedenk je ook dat jullie niet voor niets uit elkaar zijn gegaan. Het feit dat hij nu voor iemand kiest die anders is dan jij, is dan eigenlijk nog niet eens zo gek, toch?

Slechte gewoonte

Om voorgoed van je stalker moves af te komen, kun je het maar het beste zien als een slechte gewoonte die je moet afleren. Probeer hem of haar dus níet op te zoeken. Ontvolg je ex op social media en denk ook niet dat het helpt om meteen in een nieuwe relatie te duiken. Hoe cheesy het ook klinkt: het is belangrijk dat je weer leert om van jezelf te houden.

 

Lees ook: 5 redenen waarom emotioneel vreemdgaan erger is dan fysiek vreemdgaan