In twee weken een paar kilo verliezen doe je zo

Twee weken geleden begon ik met het Summerproofpakket van Weight Care (lees hier terug). Wat mij hartstikke goed uitkwam! De zomer was begonnen en gezien je steeds minder stof om het lijf draagt, merkte ik dat ik wat minder lekker in mijn vel zat. Met de maaltijdvervangers van Weight Care ging ik de uitdaging aan om twee kilo te verliezen in twee weken. Benieuwd naar mijn ervaringen? 

weight care adv

Wat is Weight Care precies?

De producten van Weight Care werken als volgt. Om op gewicht te blijven, gebruik je één maaltijdvervanger voor ontbijt of lunch. Als je doel is om af te vallen, zoals ik dus, vervang je je ontbijt en je lunch door een maaltijdvervanger. In het Summerproofpakket zitten lekkere maaltijdrepen, drinkshakes en havermout in diverse smaken. Daarnaast mag je gewoon avondeten en tussendoortjes nemen, zolang je er maar op let dat deze gezond zijn natuurlijk.

Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe je in shape raakt, wat een heerlijk gevoel van vrijheid geeft. Ik heb zelf eerder diëten geprobeerd die een stuk strikter waren, waardoor het heel snel ging vervelen en ik weer terug ging naar mijn oude gewoontes.

Alle voedingsstoffen die je nodig hebt

Bovendien kun je erop vertrouwen dat je genoeg essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. In tegenstelling tot wanneer op eigen houtje gaat lijnen, hoef je bij Weight Care niet elke verpakking te controleren om zeker te zijn of het de juiste stoffen bevat. De producten van Weight Care zijn goedgekeurd door de EFSA en bevatten 33% van alle dagelijkse aanbevolen vitamines en mineralen en zijn rijk aan eiwitten.

weight care

Mijn ervaring met Weight Care

Maaltijdvervangers klinken saai, maar ik ontdekte al gauw dat dat vooroordeel niet klopt. Zelfs als je zoals ik twee maaltijdvervangers gebruikt, heb je nog volop variatie. Je hebt zelf in de hand wanneer je welke maaltijdvervanger eet. ’s Ochtends nam ik meestal de havermout afslankmaaltijd. Vaak voegde ik hier een paar plakjes banaan en/of aardbei aan toe en eventueel wat chiazaadjes voor extra smaakvariatie. Als ik haast had of wat minder trek, dan koos ik voor een drinkshake uit een bus. Een paar schepjes poeder, wat water erbij, even shaken en klaar! Ook gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen.

Rond 10 uur ’s ochtends nam ik een appel als tussendoortje en als lunch een vanille of aardbei drinkshake, aardbei-banaan havermoutshake of lekkere chocolade of frisse abrikoos-citroen reep. Net waar ik zin in had. In het begin is het wel apart om een chocoladereep te eten terwijl je collega’s naast je gezonde crackertjes smeren. Gelukkig vullen de producten voldoende tot het tijd is voor de volgende maaltijd. Rond drie à vier uur is het tijd voor het volgende tussendoortje. Gelukkig maar, want rond die tijd begint mijn maag echt te rammelen. Een halve komkommer met hummusdip, een banaan, twee mandarijntjes of een tussendoortje van Weight Care en ik kon er weer tegenaan.

Je mag zelf bepalen wat je avondeten is. Om mijn moeite van de dag niet in één keer te niet te doen, zorgde ik wel voor gezonde keuzes en minder grote porties. Avondsnacken is mijn grootste crime, dus hier werd het vooral lastig om me in te houden. Een paar uur na het eten nam ik soms nog een stuk fruit of een Weight Care-tussendoortje. Ik zorgde ervoor dat er zo min mogelijk chocola, snoep en koek in huis was. Daarnaast zorgde ik voor genoeg afleiding: een rondje hardlopen of afspreken met vrienden. Dat scheelde al een heleboel cravings!

Naast de maaltijdvervangers zorgde ik ervoor dat ik drie keer per week een halfuurtje hardliep, vaker de fiets dan het OV pakte en vaker de trap nam. Kleine veranderingen die goed vol te houden zijn, maar opgeteld toch het verschil maken!

weight care

Conclusie

Nu wil je natuurlijk weten: ben ik twee kilo in twee weken afgevallen?! Yes, I did it! In het begin was het wel even lastig om minder en anders te eten, maar elke dag werd het gemakkelijker. De producten zijn lekker en omdat je vrij bent je eigen variaties te creëren is het heel goed vol te houden. Ook nu mijn Summerproofpakket van Weight Care op is, maak ik gezondere keuzes. Doordat ik mezelf heb afgeleerd om tussendoor en ’s avonds te graaien naar snacks, heb ik nu minder lekkere trek. Ik pak vaker een stuk fruit en ook in de supermarkt is de verleiding makkelijker te weerstaan. Ik voel me energieker en weer volop gemotiveerd om gezonder te leven. De vervangers waren een gemakkelijke start van een gezonde levensstijl!

Wil jij ook in korte tijd gemakkelijk en lekker afvallen? Bekijk hier de oplossingen van Weight Care. Doe mee aan de summerproofchallenge, net als ik, post een foto op Instagram met de hashtag #summerproof en maak kans op een bikinibon t.w.v. € 50!

 

Lees ook: Zo maak je van sporten een gewoonte