4 gouden tips voor een gevoelige huid

Gezicht door Commerciële Redactie Ze.nl

Een gevoelige huid kan een dagelijkse worsteling zijn. Als je dit huidtype hebt, weet je maar al te goed waar we het over hebben. Je huid wordt binnen no time rood, gaat jeuken en krijgt bultjes. Herkenbaar? Wij hebben de beste tips voor vrouwen met een gevoelige huid opgezocht.

dermaquest gevoelige huid

Slaap op zijde

Een T-shirt draag je niet een aantal weken achter elkaar, toch liggen de meeste mensen wel wekenlang elke nacht met hun gezicht op dezelfde kussenhoes. Best gek, hè. Een zijden kussensloop kan bij gevoelige huidjes een hoop irritatie schelen. “Je huid produceert olie en zweet terwijl je slaapt. Natuurlijke vezels zoals zijde of 100% katoen zuigen dit beter op”, legt dermatoloog Noëlle Sherber uit. “Niet-ademende, synthetische stoffen kunnen je poriën verstoppen met viezigheid.” Ook adviseert ze om geen wasverzachter te gebruiken omdat het een vettig laagje achterlaat dat de gevoelige huid kan irriteren. En vergeet niet om elke week je kussenslopen te verschonen.

Eerst testen

Test het product voordat je het koopt om te kijken of je geen allergische reactie krijgt. Dat scheelt weer een miskoop. Test het op een stukje huid die niet zo gemakkelijk zichtbaar is. Je wilt voorkomen dat je enkele dagen met een knalrood hoofd rondloopt. Bijvoorbeeld achter je oor of de binnenkant van je elleboog. Wacht dan een hele dag om de effecten te bekijken. Als je geen tekenen van roodheid of huidirritatie ziet, is dit product veilig voor jou om te gebruiken.

Houdbaarheidsdatum

Make-up en verzorgingsproducten hebben allemaal een specifieke houdbaarheidsdatum. Niet alleen is de werking van het product dan afgenomen, na een X aantal maanden krioelen er zoveel bacteriën in de verpakking dat het niet meer hygiënisch is om te gebruiken. Hoeveel pijn het ook doet, gooi oude make-up dus weg! Vergeet ook niet om je make-upkwasten wekelijks schoon te maken.

De juiste producten

Gevoelige huidjes hebben een heel specifieke handleiding om mooi en gezond eruit te zien. Zomaar een afgeprijsd beautyproduct uit de schappen vissen? Dat kan écht niet. Je moet altijd de ingrediëntenlijst lezen. Voor goede verzorging van de gevoelige huid moet je iets dieper in de buidel tasten, maar geloof ons: dat is echt alles waard.

De producten uit de Sensitized Collection van DermaQuest zijn een zegen voor de allergevoeligste huidjes. De cleanser, de moisturizer en het serum zijn speciaal ontwikkeld voor het verwennen en verzorgen van de gevoelige huid. Gebruik de drie producten voor de beste reiniging, hydratatie en bescherming van jouw huid ooit. Door het trio dagelijks te gebruiken, blijft je huid in balans.

DermaQuest kun je bestellen via Apotheekenhuid.nl. Je huid gaat je heel erg dankbaar zijn.

dermaquest gevoelige huid

Lees ook: 41 problemen die iedereen met dik haar heeft