6 redenen waarom je een Apple Watch wilt hebben

Cadeaus & hebbedingetjes door Annelot

Eerlijk is eerlijk: de Apple Watch is geen onmisbaar apparaat. Maar desondanks maakt het je leven wel een stuk leuker én makkelijker. Ze's Redacteur Annelot kreeg de eervolle taak om de Apple Watch te testen en na drie maanden wil ze nooit meer anders. Ze is groot fan en jij straks ook! Genoeg redenen om dit slimme horloge aan te schaffen namelijk. Lees je mee?

Voordelen Apple Watch

1. Gezondheidscoach

De Apple Watch meet zo'n beetje alles wat met gezondheid en beweging te maken heeft. Hartslag, workouts, ademhaling, hij geeft zelfs een seintje als je te lang zit! Alsof je een coach hebt die op je gezondheid en conditie let, maar dan om je pols. En dat is dus meteen een stok achter de deur om wat meer te bewegen. Het geeft je net dat beetje motivatie dat je nodig had!

2. Mooi design

Dacht je dat je dit horloge alleen kon dragen tijdens je work-out? Think again. Door de verwisselbare bandjes én klokjes, past het horloge bij werkelijk elke outfit. Ik koos voor een rosé gouden horloge van 38mm met een sportbandje in vintage rosé. In de praktijk draag ik dit bandje het meest, maar af en toe wissel ik met een rood leren bandje en een variant van geweven nylon in het blauw met geel.

3. Handige functies

Er zitten zóveel handige functies op de Apple Watch dat het er teveel zijn om op te noemen. Maar de features die ik het meest gebruik licht ik hier even voor je uit:

* Notificaties
Meldingen op je Apple Watch zijn heel slim uitgevoerd. Je krijgt alleen relevante meldingen en als je op je telefoon zit, komen er geen notificaties binnen op je horloge, wat heel handig is. Als je, zoals ik, je telefoon altijd op stil hebt staan, is het ook fijn om gewaarschuwd te worden als je gebeld wordt. Dan heb je nog net genoeg tijd om je telefoon uit je tas op te duikelen. Of niet natuurlijk, want je ziet op je horloge al wie je belt.

* Navigatie
Als je, zoals ik, geboren bent zonder enig gevoel voor richting sta je op onbekende plekken soms minutenlang op je telefoon te staren, terwijl je de weg probeert te vinden. Herkenbaar? Met de navigatiefunctie op de Apple Watch is dat verleden tijd, want die geeft je gewoon een klopje op je pols als het weer tijd is om op het schermpje te kijken. Niemand die doorheeft dat jij aan het navigeren bent. Je kunt Siri vragen om dit voor je in te stellen.

* Timer
Eén van de handigste features op de Apple Watch vind ik de Timer. Niet alleen om bij te houden hoe lang de pasta nog moet koken, maar ook als je over een bepaalde tijd naar een afspraak moet, kun je de timer instellen. Geef Siri de opdracht: “Timer, 10 minuten” en je vergeet voortaan nooit meer iets!

* Afstandsbediening
Er zijn heel veel Apps waarmee je allerlei apparaten in huis kunt bedienen. Met de Apple Watch wordt het gebruik hiervan nóg makkelijker. Zo kun je bijvoorbeeld de Philips Hue-lampen bedienen via Siri op je horloge. Je loopt door het huis terwijl je commando's geeft als: “Zet de lampen boven aan” of “Doe de lampen beneden uit”. Handig toch?! Ook kun je het gebruiken als verlengstuk voor de camera van je iPhone. Hallóó leuke groepsfoto's met vriendinnen!

4. Fitness tracker

De Apple Watch is wel zo’n beetje het beste sporthorloge dat er op de markt is. Geef de opdracht “Start workout buiten hardlopen” en hij houdt alles voor je bij. Als je het gênant vindt om tegen je smartwatch te praten, kun je ook gewoon via het homescreen de Workout-app starten. De Apple Watch is geschikt voor élke weersomstandigheid omdat 'ie waterbestendig is een super goed display heeft, waardoor je ook in de felle zon alles nog goed kunt zien. Doordat het scherm gemaakt is van saffierglas, dat bijna net zo hard is als diamant, raakt het niet snel gekrast. Ook zijn de hartslagsensoren onwijs nauwkeurig voor duidelijke resultaten na het sporten. Daarnaast werkt de Apple Watch met heel veel verschillende fitness-apps samen. De informatie van de verschillende apps wordt bijgehouden in de Gezondheidsapp. Ik vind het zelf heel leuk om statistieken bij te houden op mijn iPhone, zodat ik kan zien of mijn conditie verbeterd is.

Functies Apple Watch

5. Verschillende wijzerplaten

Je hebt de keuze uit 17 verschillende wijzerplaten zoals eentje met je eigen foto of een slideshow van je foto’s, een wijzerplaat die voornamelijk je activiteit laat zien of eentje van Mickey of Minnie Mousie die je zelfs de tijd kunt laten uitspreken. Lachen! Ik heb gekozen voor de modulaire wijzerplaat (zie eerste foto). Zo zie je in één oogopslag de tijd, datum, het weer en de voortgang van je activiteiten. Als ik een evenement heb, kies is vaak voor de eenvoudige wijzerplaat met een analoge klok, zodat ik minder snel afgeleid ben.

6. Gebruiksgemak

Je kunt het horloge op verschillende manier bedienen. Zo kun je het scherm aanraken, de draaiknop (digital crown) en de zijknop gebruiken of bedienen via Siri. Het scherm reageert niet alleen op aanraking, maar ook op druk: een app reageert bijvoorbeeld anders als je harder drukt en zo kun je makkelijk verschillende functies gebruiken. De draaiknop is weer heel handig om mee te scrollen en in- en uit te zoomen. Door de zijknop te gebruiken kom je terecht bij de favoriete contacten zodat je snel een berichtje kunt sturen of iemand kunt bellen. Ook aan linkshandigen is gedacht. Zij kunnen het horloge omdraaien, zodat de draaiknop linksonder zit.

De Apple Watch is te koop vanaf € 339.