Ze's sekswoordenboek: Pompoir

Intiem door Laura

Zo nu en dan stuit je op van die begrippen waarvan je niet meteen weet wat het betekent. Of waarvan je wel een idee hebt, maar graag precies wilt weten wat het inhoudt. Zo schreven we al eens over Vamping, Postillonage en Sploshing. Zoals gebruikelijk hebben we weer een nieuwe term voor je deze week: Pompoir. Nog nooit van gehoord? Lees gauw verder want deze techniek wil je zéker weten eens uitproberen.

Pompoir is een seksuele techniek waarbij een vrouw haar bekkenbodemspieren gebruikt om de penis te masseren. Deze eeuwenoude techniek komt uit het Oosten en wordt ook wel ‘Singapore kiss’, ‘Shanghai Kiss/Squeeze/Grip’ en 'Playing the flute' genoemd.

Kabazzah

Pompoir wordt wel eens door elkaar gehaald met Kabazzah. Deze twee technieken lijken op elkaar, maar Kabazzah is een moeilijke massagetechniek die komt uit de wereld van tantra en wordt omschreven als het “melken van de penis”. Hierbij worden naast de bekkenbodemspieren óók de buikspieren gebruikt.

Bekkenbodemspieren

Misschien heb je wel eens je vagina aangespannen tijdens een vrijpartij, maar pompoir is wel een gevalletje next level. Bij de uitoefening zit je vrouw bovenop de man, máár geen van beide beweegt op en neer of heen en weer. De enige beweging die er plaats vindt, is het ritmisch samenspannen van de bekkenbodemspieren van de vrouw.

Pompoir: zo moet het

Dat is inderdaad net zo moeilijk als het klinkt. Voor een succesvol potje Pompoir heeft de vrouw een heel goede beheersing van haar bekkenbodemspieren nodig. Deze spieren bevinden zich onderaan de buik en controleren de plasbuis, vagina en sluitspier. Door veel ‘kegeloefeningen’ kun je leren om deze spieren te beheersen, waardoor je ze steviger kan aanspannen. Dat belooft heel veel fijns voor jouw bedpartner, maar voor jezelf. Want het zou een knaller van een orgasme kunnen opleveren. Doen, dus!

Lees ook: 5 kinky spelletjes die jouw seksleven wat meer spice geven