Beauty / Lichaam
Lichaam

Deskundige Kristel vertelt je alles wat je wilde weten over CoolSculpting

Reageer 0

Je bent heel fanatiek aan het sporten en eet zo gezond mogelijk. Toch raak je dat beetje extra vet op sommige plaatsen maar niet kwijt. Herkenbaar? Dat is niet gek, want het is soms best moeilijk om af te vallen. Toch bestaat er een manier waarop je vet wel heel plaatselijk kunt verwijderen, zonder daarvoor onder het mes te moeten.

Bij de CoolSculpting Kliniek Nederland kun je een behandeling ondergaan die je vetcellen door middel van een vet-bevriezing technologie verwijderd. We vragen Kristel Ehmer, één van de specialisten binnen het bedrijf en mede-oprichtster alles over deze behandeling.

1. Hoe werkt CoolSculping?

“CoolSculpting is een behandeling waarmee we vetcellen definitief kunnen laten verdwijnen: Van de buik, lovehandles, benen, armen tot en met de kin. De oppervlakkige vetcellen worden op een gecontroleerde wijze gekoeld. We brengen een applicator aan die tussen de -10 en -13 graden zal koelen met als doel om alleen de vetcellen te beschadigen. Het lichaam ziet de vetcellen vervolgens als afval en voert deze op een natuurlijke wijze af. Dit proces van afvoeren duurt in totaal 12 weken. Eenmaal afgevoerd komt de vetcel niet meer terug, weg is weg.”

2. Voor wie is het geschikt?  

“Voor iedereen met een gezond gewicht (BMI onder 30) die last heeft van dat hardnekkige vetrolletje dat er niet af gaat ondanks sporten en het volgen van een gezonde lifestyle. Zowel mannen, als vrouwen kunnen de behandeling ondergaan.

3. Wat is het verschil met liposuctie?

“Liposuctie is ten eerste een operatie. Dat betekent snijden, hersteltijd en de risico’s die gepaard gaan met een operatie. Het doel is echter wel hetzelfde, om de hoeveelheid vetcellen op een bepaalde plek blijvend te verminderen en om een verandering in de contour te krijgen. Daarnaast is liposuctie in mijn ogen meer geschikt om grotere volumes aan te pakken. CoolSculpting is non-invasief en zeer geschikt voor het sculpten van de laatste randjes. Met beide technieken ben ik bekend, maar ik denk zelf dat non-invasieve behandelingen, in dit geval CoolSculpting de toekomst zullen gaan zijn, omdat het uiteindelijk meer voordelen heeft.’’

4. Hoe ingrijpend is de behandeling?

“Op het moment dat de applicator geplaatst wordt, ervaar je een intense trek- en knijpkracht, omdat het oppervlakkige vetweefsel naar binnen wordt gezogen middels een vacuüm. Vervolgens zetten we de koeling aan en dan wordt de kou opgebouwd. Na ca. 4 minuten is de kou wat snijdend en na ca. 8 min. is het gebied volledig verdoofd. Als de behandeltijd erop zit, wordt de applicator verwijderd en zal het gebied er wat rood en verstevigd uitzien. De vetcellen zijn door het afkoelen wat gekristalliseerd. Vervolgens wordt het gebied 2 minuten stevig gemasseerd en eindigen we met een oppervlakkige massage. Dit kan wat verdoofd, of juist gekneusd aanvoelen. De roodheid zal na een uur al bijna helemaal wegtrekken. Blauwe plekken door het vacuüm komen weinig voor. De eerste week na de behandeling voelt het behandelde gebied wat gekneusd aan en de opperhuid wat verdoofd. Ingrijpend is het dus niet. Veel cliënten komen terug om nog een andere zone te laten behandelen, dus in die zin kan ik zeggen dat het redelijk verslavend is en de resultaten zeer positief zijn!”

5. Is er een hersteltijd of kun je direct weer alles doen?

“Eén van de grote voordelen van CoolSculpting is dat je direct na de behandeling weer verder kunt met je dagelijkse bezigheden. Sporten, werk, een diner of een borrel? Dit kan op de dag van de behandeling gewoon plaatsvinden. Cliënten nemen zelfs hun laptop mee om tijdens de behandeling nog wat mails weg te werken. Geen enkel probleem.”

6. Hoe is aangetoond dat de behandeling effectief en veilig is?

“CoolSculpting is 100% veilig en effectief bewezen en is als enige cryolipolyse methode goedgekeurd door de FDA: de Amerikaanse Food & Drug Administration. Er zijn maar een paar klinieken in Nederland die met deze bewezen techniek mogen werken. Doordat CoolSculpting heel populair is tegenwoordig bieden veel schoonheidssalons nu soortgelijke, veelal goedkopere cryolipolyse behandelingen aan. Zij werken echter niet met de officiële CoolSculpting apparatuur en kunnen daardoor nooit hetzelfde effect bereiken. Let dus goed op wanneer je voor een kliniek kiest!”

7. Hoe ben jij met CoolSculpting in aanraking gekomen?

“Ik werkte als Plastisch Consulente / Beauty Coach bij de Bergman Kliniek, dus was bekend en verwend met de mogelijkheden om middels een operatie een betere versie van jezelf te maken. Een collega benaderde mij met de mogelijkheid om een nieuw bedrijf op te richten met een non-invasieve methode om van je vetcellen af te komen. Iets dat in Amerika al jarenlang een groot succes blijkt te zijn. Een nieuwe kans en ontzettend grote en spannende uitdaging. Inmiddels zijn we ruim 2 jaar bezig en hebben we 3 succesvol lopende klinieken in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch.”

8. Wat is het leukste aan je werk?

“De positieve reacties! Mensen zijn vaak sceptisch en zeker in deze branche heeft iedereen een uitgesproken mening. Zowel cliënten, vrienden, als familie. Dat vind ik niet vreemd en ik zie het als een uitdaging om het tegendeel te bewijzen. Toen ik het zelf voor het eerst hoorde, dacht ik ook, dat is ‘too good to be true’. Inmiddels ben ik een enthousiaste ervaringsdeskundige. Ik weet nog heel goed dat ik mijn allereerste controle client had na 12 weken. Vol verwachting maakte ik de nafoto’s om samen te bekijken en ik hoopte maar dat het gewerkt had. En of het gewerkt had! Mensen staan echt versteld van het resultaat en het is ontzettend leuk om te zien hoe blij ze zijn met hun nieuwe look.”


Ook benieuwd naar CoolSculpting?

Maak een afspraak voor een gratis consult bij CoolSculpting Kliniek Nederland. De vestigingen zitten in Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch.

 

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen