Dit simpele trucje zorgt ervoor dat je weekend langer lijkt te duren

Vrije tijd door Annelot

Het is één van de zwaarste dingen in het leven en je moet het elke week weer doorstaan: het einde van je weekend. Twee dagen na de vreugde van de vrijmibo, is het weer tijd om te werken. Vliegen die dagen bij jou ook altijd om? Dan hebben we een heel handig wetenschappelijk bewezen trucje voor je waardoor het lijkt alsof je weekend langer duurt.

It's science

Volgens David Eagleman, neurowetenschapper en professor aan de Stanford Universiteit, duren je weekenden voor je gevoel veel langer als je nieuwe dingen gaat doen. Dingen die je nog nooit eerder hebt gedaan.

“Een activiteit die nieuw voor je is, kan ervoor zorgen dat je hersenen denken dat de tijd langzamer gaat,” zegt Eagleman. Nieuwe ervaringen hebben een groot effect op de hersenen en dat is één van de redenen waarom veel van je jeugdherinneringen heel lang lijken te duren. Toen je een kind was, was alles vrij nieuw, dus verwerkten je hersenen dit anders.

Eigenlijk is het ondernemen van activiteiten sowieso een goede manier om je weekend langer te laten duren. Tenminste, dat is hoe het in je hoofd zal voelen (en dat is het belangrijkste, toch?). Stel je hebt het hele weekend vol staan met allemaal activiteiten buiten de deur. Wedden dat je weekend dan veel langer duurde dan als je die dagen alleen maar binnen hebt zitten netflixen?

Dus kom dit weekend in actie en probeer iets nieuws!

Lees ook: 3 x heerlijke recepten voor een zomerse barbecue