6 geheimen voor een superzachte huid

Lichaam door Laura

Vraag je je ook altijd af hoe vrouwen met een perfect perzikhuidje dat doen? Geen grove poriën, bobbeltjes, littekens of mee-eters. Niks, noppes, nada. Om stikjaloezie van te worden, is het. Wat is hun geheim? Dermatoloog Melissa Levin onthult.

superzachte huid

Raak je gezicht niet aan

Het is zó moeilijk, maar niet onmogelijk. Je hebt het vaak niet bewust door dat je je gezicht aanraakt. Krabben aan een pukkeltje, wrijven in je ogen of op je kin leunen. Zo sleep je heel wat bacteriën van je vingers over je huid. Vooral als je je al puistjes hebt, ga je de boel alleen maar verspreiden. Als je een mooie huid wil, is jouw gezicht een no touching-zone.

Gebruik elke dag SPF

Smeer je in de zomer altijd braaf zonnebrandcrème? Goed, zo! Toch zou je elke dag met SPF moeten smeren. UVA-stralen schijnen dwars door ramen en wolken. Deze stralen zijn ook verantwoordelijk voor het creëren van rimpels en andere huidschade. Dagelijks insmeren die handel dus.

Exfolieer wekelijks

Op den duur verzamelen dode huidcellen op je lichaam. Je ziet ze niet natuurlijk, maar ze zijn er wel. Door te exfoliëren verwijder je de dode huidcellen. Máár pas op! Dit mag je slechts eens per week doen, anders kun je een erg droge huid, ontstekingen, acne of rosacea krijgen.

Moisturize na elke keer douchen

Krijg je ook altijd zo’n droge en trekkerige huid na het douchen? Voor een ultra zachte huid, smeer je je body lotion op de nog iets vochtige huid. Zo ‘vang’ je het water in de bovenste lagen van de huid. Leg je lotion op een slimme plek en in het zicht, zodat je het niet vergeet. Let bij het kopen van een body lotion erop dat het deze ingrediënten bevat: glycerin, hyaluronic acid, urea, lanolin, dimethicone, en/of petrolatum.

Gebruik een body oil

Een body oil voelt aan als echte luxe. Jouw huid zal je heel dankbaar zijn. De beste manier om te hydrateren is in laagjes. Begin met een body lotion of crème, laat drogen en smeer dan een body oil in. De olie sluit het vocht in, zodat je huid helemaal gevoed kan worden. Met een superzachte huid als resultaat.

Minder met alcohol

Een glaasje hier en daar kan niet écht kwaad toch? Nou… het flink minderen of zelfs stoppen met alcohol drinken, kan je huid transformeren. Alcohol droogt je huid namelijk erg uit. Je krijgt rode vlekjes, een pofferig gezicht en allerlei oneffenheden. Wanneer je met mate drinkt, zul je zien dat je huid opknapt. 

Meer vocht

Drink 1,5 tot 2 liter water per dag. Na een paar weken merk je al dat je huid minder rood wordt. Ook verdwijnen bultjes en pukkeltjes. Dus drink up!

 

Lees ook: Een tatoeage voor een jaar? Dat kan binnenkort!