Lifestyle / Reizen
Reizen

Blog Lisette: 8 tips om fit te blijven op je (backpack)reis

Reageer 0

Het verstandigst is om licht bepakt te reizen, maar gaandeweg op reis spaar je al snel de nodige kilo’s op. Dat zijn niet altijd de kilo’s in je backpack...

tips voor fit blijven reis

Je probeert al het eten op de foodmarkets uit, zit regelmatig uren in de trein of bus en je drinkt elke avond wel een cocktail of biertje. Sporten op reis doen we eigenlijk niet, we zijn al genoeg in beweging! Daarom is het moeilijk om je conditie op peil te houden en in shape te blijven. Wat doe je hieraan? Hier 8 praktische tips om je op weg te helpen.

1. Ga hiken of wandelen

Een flinke wandeling of klim helpt om je conditie te verbeteren en verbrandt calorieën. Tijdens een pittige bergwandeling verbrand je al gauw 200 caloriën per kilometer. Je traint je beenspieren en core en daarnaast kom je op de mooiste plekken!

2. Eet overdag warm en calorierijk

De ochtend en middag zijn de dagdelen wanneer je de meeste energie verbandt. In veel landen worden er warme maaltijden geserveerd in de ochtend en middag. Maak daar gebruik van zodat je in de avond alleen iets lichts hoeft te eten.

3. Let op je porties

Als je net als ik alles wilt proeven en alles lekker vindt, kun je proberen je porties te verkleinen en snacks met anderen te delen. Waarschijnlijk geniet je dan ook meer van het eten.

4. Snack gezond

Reis je met openbaar vervoer, dan is de kans groot dat je vaak stopt op tankstations die alleen koek, chips en frisdrank verkopen. Laat dit staan en koop vooral mineraalwater, verse fruit smoothies, nootjes, fruit en/of yoghurt. Of maak je eigen snackbox klaar.

5. Drink met mate

Tijdens je reis voelt elke avond als weekend, dus de kans is groot dat je elke avond aan de drank zit. Kies je party avonden uit en geniet er dan echt van die avond. Probeer drank zo min mogelijk te mixen en drink voldoende water tussendoor zodat je je de volgende dag weer fris voelt.

6. Drink water

Water reinigt je lichaam en houdt je gehydrateerd, wat erg belangrijk is als je in warme landen op reis gaat en veel zweet. Heb je vaak trek op reis, dan kan dat betekenen dat je te weinig drinkt.

7. Slaap voldoende

Als je gaat backpacken is de kans groot dat je elke dag van 's morgens tot 's avonds laat 'on the move' bent. Neem tussendoor ook rust en slaap voldoende om te herstellen van je inspanningen.

8. Boek een crossfit camp, yoga retreat of surfcursus

Op die manier ben je elke dag actief bezig, ontmoet je nieuwe mensen en leert een plaats van bestemming op een andere manier kennen.

Voor mij zijn dit manieren om in shape te blijven op reis. Deze tips kun je op elke type vakantie toepassen.

Op dit moment ben ik op reis in Zuid Afrika, Bali en Thailand om gedurende 2,5 maand om allerlei fitness cursussen, crossfit en surf camps en yoga retreats uit te proberen. Volg mijn persoonlijke blog voor mijn ervaringen.

Fijne reis en liefs,

Healthy living by Lisette

Lees ook: Blog Lisette: F*ck your fears: Snorkelen met wilde zeehonden in Kaapstad

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen