Met deze lifehack ligt jouw koffer altijd als eerste op de bagageband

Reizen door Roos

Het is vreselijk als je na een lange (of korte) vlucht eindeloos op je koffer staat te wachten. Bij elke glimp van de eerstvolgende koffer die op de band rolt kijk je hoopvol op, om tot de conclusie te komen dat het wéér niet de jouwe is. Maar daar komt nu een eind aan, want wij hebben de gouden tip om er voor te zorgen dat jouw koffer voortaan als allereerste op de band rolt.

Pas op: breekbaar

Niets zo vervelend als op je koffer wachten. Iedereen om je heen heeft wél geluk en huppelt vrolijk naar de taxi standplaatsen, terwijl jij nog wortel staat te schieten zonder enige glimp van je bagage. Maar wij hebben nu de gouden tip voor je. En hij is ook nog eens super simpel. Vraag bij de incheckbalie gewoon of ze een 'fragile' sticker op je koffer plakken. De koffers met breekbare inhoud worden namelijk als laatste het vliegtuig ingeladen, waardoor ze er - logischerwijs - ook weer als eerste uitkomen. Wel even opletten dat de breekbare bagage niet op een aparte bagageband geladen wordt. Anders sta je met kerst nog bij de verkeerde band te bivakkeren. 

De tweede optie is wel iets riskanter: je kunt ook proberen om zo laat mogelijk in te checken. Jouw koffer zal dan als een van de laatsten in het vliegtuig geladen worden, waarna hij er ook weer als eerste uitkomt. Maarrrr, dit is wel op eigen risico. Je vlucht missen is namelijk nèt wat vervelender dan op je koffer wachten. 

via GIPHY