Lifestyle / Reizen
Reizen

15 voordelen van shoppen op Schiphol

Op vakantie! Joehoe! En dan moet je minimaal 2,5 uur van te voren op Schiphol zijn. Ja, dan moet je vaak vroeg je nest uit om op tijd te zijn. Maar je hebt dan in ieder geval nog alle tijd om last minute vakantie-inkopen te doen!

Het enige minpuntje van op vakantie gaan? De stress om op tijd in het vliegtuig te zitten. Plan daarom dat je minimaal 2,5 uur van te voren op het vliegveld bent zoals wordt aangeraden. Nog een tip: vlieg vanaf Schiphol. Wanneer je vanuit Nederland vliegt moet je echt goed je best doen wil je je vlucht missen als je hebt ingecalculeerd om 2,5 uur van te voren op het vliegveld te zijn. En op Schiphol kun je ook nog eens lekker shoppen in de tijd die je hebt voordat je vliegtuig van de grond stijgt. SHOPPEN! Daar kleven namelijk verrekte leuke voordelen aan. Zoals...

 

 


1. Even onbezorgd shoppen als start van je vakantie. Eerst supervoordelig parkeren op Schiphol

2. Je hebt altijd korting. Op Schiphol kun je namelijk Taxfree shoppen zodra je voorbij de paspoort- en ticketcontrole bent (dûh). Dus race die paspoort- en ticketcontrole zo snel mogelijk voorbij en heaven is there!

3. Wil je eigenlijk een flesjes drank meenemen naar het buitenland, omdat de drank daar een stuk duurder is? Get it on Schiphol. Wat je op Schiphol, voorbij de paspoort- en ticketcontrole, koopt wordt vaak niet bij je bagage gerekend. En wil je de drank niet meeslepen naar je vakantiebestemming binnen Europa, maar wel meenemen voor thuis, dan slaat Schiphol het gratis voor je op. Super chill! Niet alleen drank hoor, bij alles wat je achter de paspoort- en ticketcontrole koopt kun je deze service toepassen, wanneer je binnen Europa vliegt.

4. Rode stressvlekken zijn geneigd om een plekje op ons gezicht te claimen zodra we reizen. Maar waarom eigenlijk als je alles gewoon last minute op Schiphol kunt kopen? Bijna alles is er verkrijgbaar. Zo lang je je paspoort en geld bij je hebt kan er eigenlijk nog maar weinig verkeerd gaan.

5. Elke twee maanden heeft Schiphol weer 100(!) nieuwe Special Offers. Bekijk hier de aanbiedingen van oktober. Hele nuttige informatie, want met de herfstvakantie in zicht is de kans groot dat jij hier wordt gesignaleerd. Dan zou het toch zonde zijn als je hier niet van op de hoogte was? Hier kun je zien welke winkels in de verschillende lounges te vinden zijn, waardoor je jouw shoproute alvast kunt uitstippelen (wanneer kom je bijvoorbeeld langs M.A.C. Cosmetics of langs de Bubbles Seafood Bar?).

6. Je kunt hier een wishlist maken. Vet handig, dan vergeet je ook niks. En je kunt het toch allemaal gratis achterlaten op Schiphol, dus who cares als er te veel op je lijst staat?

7. Hier kun je nog meer korting op de kop tikken door een kortingsvoucher te downloaden. NICE!

8. Je kunt bijna 24/7 shoppen, want de winkels zijn geopend vanaf 1,5 uur voor de eerste vluchten. Dat is weer eens wat anders dan op een drukke zaterdag in de stad.

 

 

 

 


9. Naast de Perfumes & Cosmetics, Electronics en News & Books, is er een overload Fashion (o.a. UGG Australia en Desigual), speelgoed, CHOCOLA en jewellery. Je kunt zelfs een mini-makeover ondergaan bij de M.A.C. Cosmetics counter (Lounge 3). Dus: heb je een feestje aan de andere kant van de oceaan, geen probleem!

10. Op Schiphol worden ook veel exclusieve producten verkocht. Zo zit er bijvoorbeeld een winkel van Victoria’s Secret. Dat was een hele tijd de enige Victoria’s Secret winkel in Nederland.

11. Omdat je overal minimaal 21% korting krijgt (taxfree, voorbij de paspoort- en ticketcontrole) kun je nu eindelijk eens die Chanel mascara kopen waar je normaal het geld echt niet voor over hebt.

12. Het is één groot geurtjeswalhalla.

13. Dit is de beste spot om cadeautjes voor anderen (en voor jezelf natuurlijk!) in te slaan. Bedenk van te voren wie er in jouw omgeving allemaal jarig zijn de komende tijd en verras ze met exclusieve cadeaus waarvoor je veel minder hebt betaald dan je in andere winkels zou betalen. Wedden dat je een goede indruk maakt?

14. Het is weer een goed excuus om tegenover jezelf of je reisgezelschap een nieuwe shopsessie te verantwoorden.

15. Als je na de shopronde nog tijd over hebt zijn er genoeg horecagelegenheden om nog even uit te puffen voor je in het vliegtuig stapt en je kunt zelfs een frisse neus halen in het Airport park, want daar kun je lekker naar buiten.

Wat is jouw beste reden om te shoppen op Schiphol?