Zo ben je in 3 minuten van je jetlag af!

Reizen door Vrouwen redactie

Wie ooit een jetlag heeft gehad weet dat maar een paar dingen helpen tegen dit fenomeen: op je normale tijd naar bed en accepteren dat je een paar dagen knettergaar door het leven gaat tot je weer in je normale ritme bent. Wie geen dagen de tijd heeft en sneller van de vermoeidheid en andere symptomen af wil, kan echter dit proberen: cryotherapie. Een methode die je met behulp van extreem koude temperaturen in maar liefst 3 minuten van die jetlag zou kunnen afhelpen.

Hoe gaat dat in zijn werk? In je bikini of ondergoed ga je eerst 10 seconden in een kamer van -60 °C staan. Dat doet pijn. Daarna wordt het nog wat pijnlijker want dan ga je naar de volgende kamer waar je voor maximaal 3 minuten in -110°C gaat staan. Brrrr, wij willen ons niet eens voorstellen hoe koud dat is! Om de 30 seconden krijg je te horen hoe lang je er al in staat en gelukkig kan je ieder moment de kamer verlaten.

Na deze 3 minuten in extreme kou zou je weer helemaal fris zijn. Cryotherapie wordt niet alleen ingezet als instant middel tegen jetlags, ook voor bepaalde blessures, letsels, chronische (pijn)ziekten of huidaandoeningen. Het kost maar €55,- om er niet zo bij te zitten:

Bron, bron